Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi ara sokaklarında asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, şüpheli gördükleri Mahmut Mehmet K.'yı (16) 24 Eylül 2013 akşamı durdurmak istedi. Eline poşet bulunan Mahmut Mehmet K., polis otosunu görünce paniğe kapılarak yanında bulunan silah ile ekiplere 5 el ateş etti. Şahıs, ardından elindeki poşeti atarak ara sokaklarda izini kaybettirdi. Kurşunlar şans eseri polis otosuna isabet etmedi.

Olayın ardından sokağa çok sayıda polis sevk edildi. Mahmut Mehmet K.'nın attığı poşetin içinde ise 20 extacy ve 25 rulo esrar çıktı. Şahsın kimliğini tespit eden Cinayet Büro Amirliği ekipleri sabah saatlerinde Mahmut Mehmet K.'nın merkez Sarıçam ilçesi Çamlıbel Mahallesi’ndeki evine operasyon düzenledi. Evinde gözaltına alınan Mahmut Mehmet K., yaşının küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Polise mukavemet, uyuşturucu ve hırsızlıktan 18 kaydı bulunan Mahmut Mehmet K, görevli memura silahlı mukavemet ve uyuşturucu satmak’ suçundan adliyeye sevk edildi.

Mahmut Mehmet K., parmak izi için getirildiği Adana Emniyet Müdürlüğü’nde gazetecilerin sorusu üzerine “Öyle ateş ettim. Poşette hap vardı. Ondan ateş ettim. Pişman değilim “dedi. Gazetecilerin “Bir daha yapacak mısın?” sorusuna ise “Evet” diye cevapladı. Çocuk zanlı çıkarıldığı mahkemede ise bir daha polise ateş edeceğini söylemesine rağmen polise ateş etmek suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest barıkıldı. Ancak çocuk uyuşturucu bulundurmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Editör: Barış Köksal