Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Seyhan Mahallesi'nde bulunan Taşköprü'de meydana geldi. İddiaya göre, 16 yaşındaki Ayşe A., ailesiyle anlaşamadığı için 10 gün önce Mersin'in Tarsus ilçesindeki baba evinden kaçtı. Baba Zafer A. polise başvurup bir yandan da kendisi kızını aramaya başladı. Baba A. kızının bugün Adana'ya geldiği haberini aldı. Bunun üzerine Adana'ya gelerek sokak sokak kızını aramaya başladı. Kızını ararken Taşköprü üzerinde bir kalabalık olduğunu ve polislerin de olduğunu gören Zafer A. köprüyü doğru gitti. Burada 16 yaşlarında bir kızın köprüden Seyhan Nehri'ne atlayarak intihar girişiminde bulunduğunu öğrendi. 
Bunun üzerine polise kızının 10 gün önce kaybolduğunu ve 16 yaşında olduğunu söyleyerek fotoğraflarını gösterdi. Polis kızı atlamadan önce gören ve kurtarmaya çalışan Sezgi Malgaf ve 2 kız arkadaşının yanına götürdü. Sezgi Malgaf fotoğrafı görünce, "Bu kızdı atlayan koşup tutmak istedim tam beline sarılacakken atladı. Tutamadım" dedi. Bunun üzerine baba yıkılarak gözyaşlarına boğuldu. Kızı kurtaramayan bir genç kız da gözyaşlarına boğuldu.

NEHİR TEMİZLİKÇİSİ CAN KURTARDI
Bu arada, su altı polisi beklenirken Seyhan Nehri'nde temizlik görevlisi olarak görev yapan İbrahim Püsküller arkadaşı ile kayığa binerek köprü ayaklarına kadar geldi. Püsküller burada kıyafetini çıkartıp kızın düştüğü yere atladı. İlk önce Püsküller kızı bulamadı ancak ikinci dalmasında kızı bularak çıkartıp kayığa koydu. Püsküller hemen kızı ters çevirip yuttuğu suyu çıkartmaya bir taraftan da kayıkla kıyıya ambulansa götürmeye başladı. Kısa sürede kızı kıyıya ambulansa yetiştiren Püsküllü insanlık görevini yaptığını belirterek, "Kız yaşarsa çok mutlu olacağım" dedi. 
Bu arada baba da ambulansa gelerek kızının kurtulması için dua edip gözyaşlarına boğuldu. 
Sağlık ekipleri ambulansta Ayşe A.’ya kalp masajı yapmaya başladı. Hayati tehlikesi olan kız daha sonra Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Editör: Barış Köksal