Sezer, düzenlediği basın toplantısında Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın, 22 Şubat Çarşamba günü saat 19:00'da Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak olan programda Adanalılar ile buluşacağını belirterek, "16 Nisan’da yapılacak referandumda neden ‘evet’ dediğimizi anlatmak, ‘evet’in ülkemizin geleceği ile ilgili kıymetini vurgulayacak” dedi.

Kurulduğu günden itibaren duruş ve ilkelerinden ödün vermediklerini, her zaman hakkın, haklının, mazlumun ve mağdurun sesi olduklarını söyleyen Sezer, “Türkiye’nin en kritik dönemeçlerinde milletin beklentileriyle örtüşen tercihlerde bulunan Memur-Sen, 15 Temmuz darbe gecesinde ülkemize operasyon çekmek isteyenlere karşı tereddüt etmeden 1 milyon üyesini büyük bir cesaret ve ferasetle darbecilerin önüne çıkarmış ve millet iradesinin yanındayız demiştir” şeklinde konuştu.

Demokrasi mitinglerini hatırlatan Sezer, o günlerde Adana İstasyon Meydanı’nda 25 bin Memur-Sen’linin aileleri, akrabaları ve komşularıyla birlikte büyük bir direniş gösterdiğini ifade etti.

Memur-Sen’in referandumda tercihinin “evet” olacağını vurgulayan Sezer, şöyle devam etti:

“Yeni Türkiye; barış ve kardeşlikle aydınlanmış geleceğe doğru hep birlikte el ele, birlik ve beraberliğin güçlendiği, kardeşlik ikliminin hakim olduğu ve adaletin tam anlamıyla tesis edildiği bir ülke olacaktır. Ülkemizin siyasi istikrarsızlıkla darbe ve darbe teşebbüsleri ile karşı karşıya kalmaması, antidemokratik süreçlerin tekrar yaşanmaması için 16 Nisan’da tercihimiz ‘evet’ olacaktır. Bu kapsamda Genel Başkanımız Ali Yalçın öncülüğünde bu tercihimizi daha yüksek sesle haykırmak için tüm hemşehrilerimizi Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’ne bekliyoruz.”
 
Editör: Barış Köksal