İstasyon Meydanı'nda toplanan konfederasyon üyeleri, taşıdıkları pankart ve dövizlerle Zeytin Dalı Harekatı'na destek verip, terör örgütleri aleyhine slogan attı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Sezer, burada yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı'nın, Türkiye’nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye’de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adı olduğunu söyledi.

Afrin'in, emperyal aklın çöküşünü sağlayacak, sömürgen devletlerin Ortadoğu’dan göçüşünü hızlandıracak iradenin karargahı olduğunu ifade eden Sezer, "Suriye’de oluşturmak istedikleri düzen öyle kirli bir düzen ki; tarihte eşine pek az rastlanır şekilde milyonlarca insanı katletti, yerlerinden yurdundan etti. Bu, emperyalizmin “toza dönüştürme stratejisi”dir. Toza dönüştürme stratejisi, emperyalizmin masa başında kurguladığı ve bizim medeniyet coğrafyamızda birkaç asırdır uyguladığı bir şiddet stratejisidir. Bu stratejinin uygulama aparatı, terörizmdir. Kullanışlı aptalları, terör örgütleridir. Emperyalizm, uluslararası hukukun oluşturduğu sızıntılardan faydalanarak bu hakikati gizlemeye çalışsa da, ortalığa saçılan cüruf, çirkef her şeyi ayan beyan bize göstermektedir" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından, şehitler için dua etti.

Editör: Barış Köksal