Uğur Mumcu Meydanı’nda halka hitap eden Erdoğan, 12 yılda Adana’ya 20 katrilyon yatırım yapıldığını söyledi. “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” diyen Erdoğan, tren hattının hızlı tren standartlarına çıkarılacağını ve Adana-Mersin yoluna da 1 katrilyon 150 trilyon maliyetle 11 kavşak, 12 hemzemin geçit ve 9 köprüyü 2020 yılına kadar hayata geçirmiş olacaklarını kaydetti. Çukurova Havalimanı projesinin yüklenici firmadaki sıkıntılarla geciktiğini ancak yetiştireceklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 550 yataklı şehir hastanesi ve 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun da yakın zamanda hayata geçeceğini anlattı.

Söz verdikleri gibi paralel yapının onların inlerine girdiklerini ve devam ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Ya sen hocaefendi değil misin? Niye Pensilvanya’ya kaçtın da Mekke’ye, Medine’ye gitmedin ya? Şimdi arkadan küçük imamlar da kaçıyor, onlar da başladılar kaçmaya. Ya imam mihrabı terk eder mi? Bunlar terk eder. Şuan panikteler onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu milleti bu ümmeti bölenlerle mücadelemiz çok ağır olacak” ifadelerini kullandı.

7 Haziran genel seçimlerinin çok önemli olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari’de Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nın açılışını yaptıklarını ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın, “Keşke beraber açsaydık” diye tepki gösterdiğini anlattı. Bugüne kadar belediyeleri HDP yönetiminde olan 5 ile gittiğini ve hiçbirinde belediye başkanları tarafından karşılanmadığını söyleyen Demirtaş, “Çünkü dağdan öyle emir aldılar. Bunları dağ yönetiyor. Şimdi bu beyefendi de beraber açsak diyor. Neyi senle beraber açacağız ya sen değil misin sokağa dökülün diyen, sen değil misin 6-7-8 ekim tarihlerinde 50 kişinin ölümüne neden olan. Sen değil misin 15 yaşıdaki Yasin Börü’nün 3. kattan atılarak bıçaklanmak suretiyle arabanın üstünden geçip şehit edilmesine neden olan?” diye konuştu.

Kendisine diktatör denildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ben diktatör olduğum için zaten Gezi, 17-25 Aralık yapıldı” ifadesini kullandı. HDP’den milletvekili adayı olan Nimettullah Erdoğmuş’a “Benim partimin dini Zerdüştlük olsa yine aday olurdum” sözleri nedeniyle tepki gösteren Erdoğan, bu emirlerin dağdan geldiğini söyledi.

“AĞABEY AYIP EDİYORSUN DEDİĞİNİ DUYAN VAR MI?”

“Eş başkanın dağda bulunan ağabeyi bunlara talimat veriyordu” diye konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Dağdaki ağabeyi havalimanını engellemek için saldırırken bu eş başkanın en küçük bir kınamasını, karşı çıkmasını, ‘ağabey ayıp ediyorsun’ dediğini duyan var mı? Diyemez çünkü bu partiyi onlar değil dağ yönetiyor. Milleti, partileri barajı geçemezse kaos çıkarmakla tehdit ediyorlar. Hadi oradan, Hangi kaosu çıkarmaya gücünüz yetiyorsa çıkın ortaya. Bilesiniz ki bunun bedelini ağır ödersiniz. Siz bu ülkeyi, bu ülkenin güvenlik güçlerini ne sanıyorsunuz? Daha seçimler yapılmadan seçim sonrası kaos çıkarmaktan söz ediyorlar çünkü bunlar kandan besleniyor, candan. Cilalıyorlar, boyuyorlar, pop star ya. O da artık meslek değiştirmeye başladı öyle benziyor. Benim için de diyor ki utanmadan, sıkılmadan ‘Nereye çağırsalar gidiyor’. Ben milletin adamıyım, bölücü terör örgütünün adamı değilim. Seni onlar idare ediyor, beni milletim idare ediyor farkımız bu. İstanbul’da sazın, bölgede silahın arkasında durmakla bu iş olmaz.”

Editör: Barış Köksal