Koç, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaretinde, Türkiye’deki işçi sınıfı ve sendikaların ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ mantığı güdemeyeceğini ifade etti.

Tekel'in özelleştirilmesi sürecinde işçilerin ve sendikaların hep birlikte mücadele etmediğini ve Tekel'in bitirildiğini söyleyen Koç, “Binlerce kişi işsiz kaldı. Tekel bitince sigara ithalatı ile birlikte kaçak sigara da olabildiğince arttı” diye konuştu.

Türkiye’de taşeronlaşmanın hızla arttığına dikkat çeken Koç, şunları kaydetti:

“Soma faciası bir taşeronlaşma ürünüdür. Soma’daki olay bir facia değil katliamdır. Türkiye’deki tüm dinamiklerin topyekun taşeronlaşmaya karşı durması gerekiyor. Emek örgütleri, siyasi partilerin üzerinde bir düşünce yapısına sahip olmalı. Emek örgütleri birilerine angaje olmamalı, talimatla hareket etmemelidir.”

Ziyaretleri için Doğan Koç ve beraberindekilere teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise işçiler için sendikal yaşamın son derece önemli olduğunu söyledi. Esendemir, "Türkiye’deki tüm işçiler arasındaki dayanışmanın gelişmesi gerektiğine inanıyorum. Tüm iş kollarındaki işçilerin mutlaka bir sendikası olmalı. Bizler de basın iş kolunda çalışan arkadaşlarımızı sendikalı olmaya teşvik ediyoruz. Basın sektöründe her ne kadar sendikalar bitirilmeye çalışılsa da gazeteciler olarak sendikanın gelişimini ve gelecek kuşaklara ulaşmasını istiyoruz" dedi.
Editör: Barış Köksal