Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi Fevzipaşa mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Abdullah A. (30), iş yerlerinde kadın ya da çocukların olduğu zamanı kollayıp onlarla sohbet edip samimiyet kurduktan sonra, "Ben sizin patronunuzu tanıyorum, telefon tamircisiyim ya da bisiklet tamircisiyim şu ileride dükkanım var" diyerek konuştuğu kişinin telefonunu ya da bisikletini tamir ettirme veya aksesuar takma bahanesiyle çalmaya başladı.

Abdullah A. bu yöntemle iki kişinin cep telefonunu, iki kişinin ise bisikletini çalıp kayıplara karıştı. Abdullah A.'nın cep telefonuna aksesuar takmak için alıp bir daha getirmediği Kübra Arık olaydan bir hafta sonra çarşıdan eve dönmek için dolmuşa bindi. Bu sırada dolmuşta kendisinin telefonunu çalan kişiyi gördü.

Abdullah A. dolmuştan indikten sonra sürücünün yanına giden genç kız, "Az önce inen arkadaş benim bir akrabama çok benziyor ismi ne acaba" diye sordu. Sürücü de isminin Abdullah A. olduğunu bu mahallede oturduğunu söyleyerek adresini verdi. Bunun üzerine Arık hemen 155 Polis İmdat hattını arayarak "Bir hafta önce benim telefonumu dolandıran şahsın ismi Abdullah A. ve şu adreste oturuyor" diyerek ihbarda bulundu.

Bunun üzerine polis verilen adrese giderek Adbullah A.'yı yakaladı. Polis yaptığı sorgulamada zanlının başka şahısları da aynı yöntemle dolandırdığını belirledi. Dolandırıcılıktan 32 suç kaydı bulunan Abdullah A adliyeye sevk edildi.

Editör: Barış Köksal