Suriye'nin Halep şehrine bağlı Aleppo ilçesinde 1926 yılında dünyaya gelen Mehmet Recep Mektebi 1960 yılında Türkiye'ye gelerek Adana'ya yerleştiğini burada ticaretle uğraştığını söyledi. Mektebi, bu sırada evlenerek 2 erkek çocuk sahibi olduğunu Adana'da Kurtuluş Mahallesi'nde ev aldığını kaydetti. Mektebi, bütün hayatı boyunca çocukları için çalışıp onları okutmak için mücadele ettiğini çocuklarının ikisinin de doktor olduğunu belirterek, "Çocuklarımın biri Adana'da diğeri ise Ankara'da doktor oldu. Ben ise yaşlandım ve çalışamaz duruma düştüm. Zamanında yatırdığım sigortalarla emekli oldum ve çok az bir maaş alıyorum. Bu arada eşimle aram bozuldu ve beni evden kovdu. Bende bir süre Suriye'ye akrabalarımın yanına gittim ancak savaş başlayınca yeniden Adana'ya dönmek zorunda kaldım. Burada otellerde yatıp kalkamaya başladım" dedi.

Mektebi çok yaşlı olduğu için kendi kendine bakamadığını bu nedenle zor durumda olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Çocuklarımı aradım beni kabul etmiyorlar bana bakmıyorlar. Bende böyle ortada kaldım. Zamanında ben onları okuttum adam ettim ama onlar bana şimdi bakmıyor. Ben sadece onlara değil çocuklarımın eşlerinin ailelerine bile yardım ettim. Bu duruma çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Bana şimdi esnaf arkadaşlarım bakıyor."

65 yaşındaki esnaf Hüsnü Demirtaş ise Mektebi'yi çok önceden cami cemaati olarak tanıdığını ancak 5 yıl görünmedikten sonra bir gün kapının önünde yere düşmüş halde bulduğunu belirterek, "Yaşlı olduğu için ayağı takılıp düşerek kafasını yere vurmuş. Ben hemen alıp hastaneye götürdüm polise haber verdim polis geldi evine götürdü ancak eşi geri dışarı atmış. Doktor çocukları var onlardan birini aradım ama onlarda ilgilenmedi. Şimdi ben burada yardımcı oluyorum" diye konuştu. Mektebi'nin Adana'da doktorluk yapan oğlu ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Editör: Barış Köksal