Berat Kandili sebebiyle Adana Sabancı Merkez Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve mevlit programı düzenlendi. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Beraat Gecesi’ni ve müminlere kazandırması gereken erdemleri anlattı. Kandillerin insanlara özellikle arınmak ve erdemli olmak noktasında önemli fırsatlar sunduğunu belirten Görmez, bunları Teberra, Tevella, bağışlayıcılık ve özgürlük başlıkları altında topladı. İnsanları arzularından ve tutkularından arınmaya davet eden Görmez, kandillerin insanlara her türlü kötülüklerden, şerden, zulüm ve haksızlıklardan uzak durmayı öğrettiğini belirtti. Teberra’nın manasının Allah’tan uzaklaştıracak her şeyden uzak durmak olduğunu vurgulayan Görmez, Tevella’nın ise Allah’a dost olmaktan uzaklaştıracak her şey olduğunu söyledi. Allah’ın kandillerde bağışlanma ve arınma beklediğini anımsatan Prof. Dr. Görmez, af dileyen insanın affedici, bağışlanma isteyen insanın da bağışlayıcı olması gerektiğinin altını çizdi.
“Mümin, karıncayı bile incitmez” ifadesini kullanan Görmez, şöyle devam etti: 
“Ama etrafımıza baktığımızda, İslam dünyasına baktığımızda Müslümanlar’ın bundan ne kadar uzak kaldığını görüyoruz. Müslümanların birbirine karşı ne kadar şefkatsiz, acımasız hale geldiğine hepimiz şahit oluyoruz. Suriye’de, Irak’ta Müslümanlar birbirini katlediyor, neden? Çünkü Teberra’yı kaybettik, çünkü Tevella’yı kaybettik. Çünkü Allah’a dost olmaktan uzaklaştık. Bu vesileyle Berat Gecesi’nde milletçe dua edeceğiz. Musul’da beraatini bekleyen kardeşlerimize Beraat Gecesi’nde Yüce Rabbimiz, sıhhat, afiyet içerisinde çocuklarına dönmeyi nasip etsin inşallah. Dualarımız onlarla. Yeryüzünün neresinde olursa olsun zorda ve darda olan gözü yaşlı bir kardeşimiz varsa duamız onunla birlikte olacak.”
Konuşmanın ardından Beraat Hutbesi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ziyafeti ve salavatlarla programa devam edildi. Programa yüzlerce kişi katıldı.
Editör: Barış Köksal