İlk etkinlik, Rektörlük makamında gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, makam koltuğunu, ilkokul öğrencisi Merve Arınç’a bıraktı. 

Minik Rektör Merve Arınç, kırmızı plakalı makam aracıyla Rektörlük binasına geldi. İlk olarak Çukurova Üniversitesi Senato Salonu’nu ziyaret eden minik Rektör için, temsili devir-teslim töreni yapıldı. Makamını Merve Arınç’a devreden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Senatonun alınacak kararlar için talimatlarını beklediğini söyledi. Rektör koltuğuna oturan Merve Arınç, fakülte dekanlarından dünyada ses getirecek ve insanlığa hizmet edecek bir icat yapmalarını istedi.

Minik rektörün bir diğer talimatı ise, durumu iyi olmayan öğrencilere burs olanaklarının arttırılarak, barınma sorunu için yeni yurtların yapımıydı. Minik Rektör, Üniversitenin Resim Bölümü öğrencilerinden ve hocalarından, Yüreğir Çukurova İlkokulu’nun bahçe duvarlarını rengarenk boyamalarını ve resimler yapmalarını; ayrıca, kurulma aşamasında olan kütüphaneye de kitap desteğinde bulunulmasını istedi. Konuyla ilgili Dekan ve Rektör Yardımcıları notlarını alırken, minik Rektöre bu çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağı bilgisi verildi.
Senato toplantısının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar minik rektör Merve Arınç’a hediyeler vererek, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan bayramını kutladı.

ÇÜ DEVLET KONSERVATUARI’NDAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN ŞENLİĞİ
Çukurova Üniversitesi’nde bir başka 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliği de Devlet Konservatuarı tarafından yapıldı. ÇÜ Devlet Konservatuarı farklı okullardan gelen öğrencilerin katılımıyla şenlik gerçekleştirdi. Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenliğin açılış konuşmasını yapan ÇÜ Devlet Konservatuarı öğrencisi Fatma Betül Bağrıyanık, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bilim ışığında hızlı adımlarla yürümeye devam edeceklerini vurgulayarak, tüm dünya çocuklarının 23 nisan bayramını kutladı.

Şenlikte piyano, yaylılar, üflemeliler ile bale gösterisi sergilendi. İllüzyon gösterisi, Aşık Veysel-Barış Manço kukla gösterisi ve Aşık ile Maşuk gösterileri miniklerin oldukça ilgisini çekti.
Editör: Barış Köksal