Olay, 15 Şubat 2009 tarihinde Camuzcu köyü yakınlarındaki bir çiftlikte meydana gelmişti. İddiaya göre, bekçilik yapan Ayhan Bayhan ile eşi Tuğba arasında ailevi problemler yaşandı. Mersin'de oturan baba Mehmet Ohtaroğlu, damadı ile kızının arasını düzeltmek için yanlarına geldi. Olay günü de aynı şekilde çiftler arasında tartışma yaşandı. Kayınbaba devreye girince kavga çıktı. Mehmet Ohtaroğlu, damadını silahla öldürdü.

Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mehmet Ohtaroğlu, damadının kızı Tuğba'yı dövüp ,işkence yaptığını öne sürdü. Tutuklu sanık, "Damadım orada kalmamdan rahatsız olmuş. Bu yüzden çıkan tartışmada Tuğba'yı dövmüş. Neden dövdüğünü sorduğumda küfür edip, yüzüme tükürdü. Yastığının altındaki kendi silahını alıp, ateşledim. Kendimi kaybetmişim. Yüzüme tükürmesi zoruma gitti" dedi.

Mahkeme, sanığı 18 yıl hapse mahkum etti. Yargıtay, verilen 18 yıl hapis cezasını çok buldu. Olayın Ayhan Bayhan'dan kaynaklan haksız tahrik nedeniyle kaynaklandığı belirten Yargıtay kararı bozdu. Yeniden hakim karşısına çıkan kayınbaba cinayeti tahrik altında işlediğini belirtti. Mahkeme heyeti, Ohtaroğlu'nun cezasını haksız tahrik ve mahkemedeki iyi halinden dolayı 12 yıl 6 aya indirdi.

Editör: Barış Köksal