Sarı, Hilton Oteli’nde yerel yönetimlerde aday adayı olacaklara yönelik gerçekleştirilen parti içi eğitim toplantısında, Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları, olağanüstü koşullar olarak nitelendirdiklerini belirterek, "Çok değil sadece mayıs ayında nasıl bir Türkiye tablosu yaşıyorduk. Nasıl bir Türkiye’deydik şimdi artık geldiğimiz nokta neresi" dedi. Sarı, Türkiye’nin birinci sınıf bir demokrasi ile yönetilmesini, yönetenlerin bu niteliğe uygun olması ve bu doğrultuda davranması gerektiğini ifade etti.

Kadınların eğitim programında istendiği kadar çoğunlukta olmadığını vurgulayan Sarı, “Bu çalışmayla partimizi güçlendirmeyi hedeflediğimiz sizlerin bilgilendirilmesini hedeflediğimiz bu çalışmaya katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Aramızda kadın katılımcıların da olduğunu görüyorum. Ama ne yazık ki kadınların katılımı istediğimiz oranda değil. Salonun yarısının kadın üyelerimizden oluşmasını beklerdim. Bir daha ki eğitim programında bu orana ulaşacağımızı umuyorum. Önümüzdeki dönemde partimizin iktidar hedefine ulaşma alanında her düzeyde onlarına ihtiyacımız var o yüzden kadın katılımını destekliyorum” diye konuştu.

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ise yaptığı konuşmada yerel seçimlere hazır olduklarını belirterek, “Önümüzdeki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem yerelde hem genelde iktidara hazır olduğunu tüm kademelerimizle bildirmemiz gerek” dedi.
Editör: Barış Köksal