Edinilen bilgiye göre, olay merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kışla Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 9 yaşındaki Rüstem Aşkın Kaya sabah erken saatlerinde annesi Zarife ve babası Mehmet Kaya'nın kantinini çalıştırdığı ve kendisinin de öğrenim gördüğü Kışla İlkokulu'na geldi. Bir süre kantinde annesinin yanında bekleyen Kaya daha sonra okuldan ve annesinin yanından ayrıldı. 
Anne Zarife Kaya bir süre sonra oğlunun olmadığını görünce okula gitti. Ancak okulda da bulamayınca polise haber verdi. Olay yerine hemen polis geldi. Oğlunun kaçırılmış olabileceğinden şüphelendiği için telaşlanan anne gözyaşlarını tutamadı. Çocuğunu kendisi de aramaya başlayan anne mahalleye çıktı. Mahallede her yeri arayan anne önce internet kafelere baktı. Anne mahallede girdiği bir internet kafede oğlunu bulunca dünyalar onun oldu. Oğlunun kolundan tutup okula getiren anne gözyaşlarına boğulurken, oğluna defalarca sarılıp öptü. 
Bu sırada çocuk kendisini görüntüleyen basın mensuplarına "Hangi televizyonda çıkacak" demesi herkesi güldürdü. Rüstem Aşkın, annesi ve babasına bir daha izinsiz sokağa çıkmama sözü verdi.
Editör: Barış Köksal