İki vatandaşın sözkonusu kavşakta yapılan düzenlemeye yaptığı itiraz 18 Ekim 2012 tarihinde 2. İdare Mahkemesi tarafından karara bağlandı. 2. İdare Mahkemesi’nin 2011/2237 E.-2012/1546 K. sayılı kararı ile davanın reddine karar verildi.

Adana 2. İdare Mahkemesi kararında Abdurrahim Akbay ile Mahmut Kocalar’ın kavşağın eski haline getirilmesi talebinin reddedildiği belirtilerek, davaya konu olan kavşakla ilgili bilirkişi raporunda özetle, “Eski kavşak düzenlemesinin, kavşak kapasitesini azalttığından kuzey-güney yönündeki trafik yoğunluğunun artmasına ve trafik sıkışıklığına neden olduğu, yeni düzenlemenin kuzey-güney aksında sürekliliğin sağlandığı, hızları kontrol altına aldığı ve hem yaya hem de taşıt yönünden trafik güvenliğinin arttığı, plan değişikliğini gerektirir nitelikte olmadığı, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacına yönelik olduğu, ulaşım gereklilikleri ve şehircilik ilkelerine uygun olduğu” ifadesine yer verildi.

Mahkeme kararında ayrıca, “Dava konusu işlemde, trafik düzeni ve güvenliği ile şehircilik ilkeleri ve kamu yararı yönlerinden hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmamıştır” vurgusu da yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Adnan Kahveci Bulvarı ile Kenan Evren Bulvarı ve Mavi Bulvarı birbirine bağlayan kavşakta yaptığı düzenlemeyi trafik düzeni, şehircilik ilkeleri ve kamu yararı bakımından hukuka uygun bulan 2. İdare Mahkemesi’nin sözkonusu kararı oybirliği ile aldığı bildirildi.

Editör: Barış Köksal