Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesi Küçükdikili Çınarlı Mahallesi'nde meydana geldi. Bölücü terör örgütü PKK'lılar, Şehitlik Bulvarı'na gelerek buradaki bir markete içeride müşteriler varken yüzleri kapalı ellerinde pompalı tüfeklerle içeri girdi. 4 kişi, önce müşterileri ve görevlileri tehdit edip dışarı çıkarttıktan sonra marketi yağlamaya başladı. Yazar kasayı yerinden söken PKK'lı vandallar, daha sonra da diğer ürünleri yağmalamaya başladı. PKK'lılar yağmalama bittikten sonrada marketin her köşesine molotof bombası atarak ateşe verdi.

PKK'lılar kaçarken de markete pompalı tüfeklerle zarar verdi. Bu anlar ise güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Market çalışanları PKK'lılar kaçtıktan sonra polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, TOMA ile marketi söndürdü. Daha sonra ise güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye aldı. Yapılan incelemede polis olayı 10 PKK'lının gerçekleştirdiğini belirledi. Polis kimliklerini belirlediği kişileri takibe başladı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bugün de şafak vakti zanlıların hepsinin evlerinde olduğunu belirleyerek operasyon yaptı. Yapılan operasyonda girilen bir evin duvarında PKK yazması da dikkat çekti. Evde yapılan aramada polis bir pompalı tüfek, olaylarda kullanılan eldiven ve sapan ele geçirdi. Diğer evlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi. Zanlılar emniyete getirilerek sorguya alındı.

Zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Editör: Barış Köksal