Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İldiz, derbiyi kazanmak için sahaya çıktıklarını ancak beklenmedik goller yediklerini söyledi. 

İldiz, yedikleri golden sonra bocaladıklarını ancak daha sonra maçı iyi toparladıklarını ifade ederek, “Derbiye yakışır bir mücadele olduğunu düşünüyorum. Tabi ki kazanmak istiyorduk ama geriye düştük, öne geçtik, maç berabere bitti. Maçın sonuna doğru o gereksiz golü yemesek galip biz olurduk ama futbolda böyle şeyler var” şeklinde konuştu.
Adana Demirspurlu oyuncu Kouemaha ise maça iyi başladıklarını belirterek, “Bu maç sonuçta derbi maçı. İki takımda sahada ellerinden geleni yaptı. Biz galip gelebilirdik diyebilirim. Bugünkü beraberliğimiz biraz şanssız bir beraberlik. Galip gelmemiz gereken bir maçtı ama bu maç geçti. Bu maçı unutup, önümüzdeki maçlara konsantre olacağız” diye konuştu.

ADANASPOR CEPHESİ
Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, maç hakkında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bayrama yakışır bir derbi olduğunu düşünüyorum. İki takım da iyi bir mücadelenin içerisinde yer aldı. Biz kendi adımıza ligin gerçekçi haftalarına girdiğimizi düşünüyorum. Biz Adanaspor takımı olarak bu güzel derbiye iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Pozisyon üretmede hiç zorlanmadık. Eğer 1-0’dan sonra yakaladığımız pozisyonları gole çevirmiş olsaydık bugün farklı bir skor ile konuşuyor olurduk. Ama neticede karşınızda Adana Demirspor takımı gibi çok önemli oyunculardan kurulu bir takım var. O yüzden bu mücadeleyi, geriye düşmelerine rağmen oyuncularımın oyunu bırakmadıkları için çok mutluyum.”

Adanasporlu Ergin Keleş de bu tür derbilerin, hem şehir için hem de camia için önemli olduğunu söyledi. 
Adanaspor’a gönül verenleri, maçtan mutlu bir şekilde göndermek için sahaya çıktıklarını ifade eden Keleş, “Bunu başaramadık. Futbolda bu tür sonuçlar var. Bana göre bugünün en güzel yanı saha içerisinde çok fazla gerginliğin olmamasıydı” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal