Yüreğir, Çukurova, Seyhan ve büyükşehir belediyelerinin, yeni beslenme ve sığınma evleriyle ilgili sözlerini yerine getirmemesi ise DOHAYKO yöneticilerini ve hayvanseverleri üzüyor. Çukurova Belediyesi’nin yaptırdığı mini barınakta kalan kedilerin yiyecek ihtiyacını emekli bankacı bir hayvansever olan Mehmet Küçük karşılıyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkan Yardımcısı ve DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Çukurova Belediyesi’ne bu hizmeti için teşekkür ettiklerini ancak kent genelinde çok daha fazla sayıda kedi beslenme ve sığınma evi ile köpek sığınma evine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Çıtırık, “Çukurova Belediyemiz bize ilçede 20 kedi beslenme ve sığınma evi sözü verdi ancak henüz biri faaliyette. Büyükşehir, Yüreğir ve Seyhan belediyelerimiz ise bu konuda harekete geçmedi. 5199 Sayılı Hayvan Hakları Kanunu’na göre belediyelerin beslenme odakları kurma zorunluluğu var. Bu tür beslenme ve sığınma evleri ile hem sahipsiz hayvanların insanların kapılarının önünde dolaşmasını engellemek, hem de hayvanların insanların kötü muamelesinden kurtarılması amaçlanmaktadır" dedi.

Toplumda şiddet uygulama yaşının 12’ye indiği, cinayetlerin aile arasında sıkça meydana geldiği bir durumda çocuklarda hayvanlara karşı ortaya çıkacak karşılıksız sevgi, merhamet, paylaşım duygularının geliştirilmesinde hayvan beslenme ve sığınma odaklarının önemli olduğunu kaydeden Çıtırık şöyle konuştu:

“Aç bir hayvanı doyuran çocuk, mağdur hayvana yardım eden çocuk yaşamın değerini öğrenir. Yetişkin bir birey haline geldiğinde de aile fertlerine, diğer insanlara karşı merhamet ve sevgi hisseder.”
Annesi ya da sahipleri tarafından terk edilmiş, insanlar tarafından şiddete ve kötü muameleye maruz kalmış, mevsim şartlarından olumsuz etkilenen sahipsiz kedilere ev sahipliği yapan beslenme ve sığınma evi Çukurova ilçesinde Nigahi Soykan İlköğretim Okulu yanındaki parkta, gönüllülerin yiyecek desteklerine açık şekilde faaliyet gösteriyor.

Editör: Barış Köksal