Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi'nde meydana geldi. Türk Edebiyatı’nın önemli kalemlerinden Orhan Kemal'in "Bekçi Murtaza" romanının geçtiği mekan olan tarihi Milli Mensucat Fabrikasi alınan karar gereği Adana Müzesi yapılmasına karar verildi. Tarihi fabrikada müze çalışmaları başladı. Bu arada, fabrikanın hemen yanı başında bulunan lojmanlar da değerlendirilmek üzere boşaltıldı. Ancak lojmanlara evleri olmayan ya da tiner kullanan bağımlılar geceleri gelmeye başladı. Tinerciler bu sabahta ısınmak için boş lojmanda ateş yakınca yangın çıktı. Çevrede yangını gören vatandaşlar hemen polise ve itfaiyeye haber verdi. 

Olay yerine gelen ekipler yangına müdahale etti. Ancak çatısı ahşap olan lojmanda yangın kısa sürede ilerledi. İtfaiye ekipleri yaklaşık 1 saat boyunca yangına müdahale etti. 

Bu arada, çevredeki vatandaşlar da olay yerine gelip yangını film izler gibi izledi. Bazı vatandaşlar da yangını cep telefonlarının kamerasıyla görüntülemek için adeta birbiriyle yarıştı. Çevredeki evlerde bulunan vatandaşlar da balkona çıkıp cep telefonlarının kamerasıyla yangını görüntüledi. 

Bu arada yangın, lojmanın hemen yanında bulunan palmiye ağaçlarına da sıçradı. İtfaiye ekipleri ağaçlara sıçrayan alevleri söndürdü.

İtfaiye ekipleri, 1 saat sonra yangını kontrol altına alarak soğutma çalışmalarına başladı. Soğutma çalışması sırasında itfaiye eri Murat Taşan’ın üzerine kalas düştü. Omzundan yaralanan itfaiye erine olay yerindeki ambulanstaki görevliler müdahale etti.
Editör: Barış Köksal