Adana'da yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada 1 kişi öldü, aralarında 2 polisin de bulunduğu 7 kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri, komşu olan taraflarının evlerinin önünde önlem aldı.


Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi, 58200 Sokakta Ömer ve Halit Peri kardeşler ile Melih, Reşat, Malik ve Mehmet Taş kardeşler arasında yol verme meselesi nedeniyle kavga çıktı. Araçtan inen iki aile mensupları arasındaki sözlü tartışma biranda kavgaya dönüşürken silah ve bıçaklar konuştu. Kavgada açılan ateş sonucu Malik Taş av tüfeğiyle, Melih, Reşat ve Mehmet bıçakla, Ömer ve Halit Peri ise darp sonucu yaralandı. Bu arada çevredeki vatandaşlar da mahallede kavga çıktığını polise bildirdi.

Polis olay yerine gelirken kavgayı çıkaran taraflar olay yerinden kaçtı. Bu arada, polisler, silahla yaralanan tarafın taşlı saldırısına uğradı. Saldırı sırasında 3 polis aracının camı kırılırken 2 polis de yaralandı. Bazı polisler iki grup arasında kalarak zor anlar yaşadı. Bu yüzden olay yerine çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne diğer yaralılar ise Ortadoğu Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Malik Taş kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Diğer yaralıların ise tedavisi sürüyor. Mahallede önlem alan polis ellerinde bıçaklar olan vatandaşları güçlükle sakinleştirildi. Olay yerine gelen TOMA ve akrep polis araçları sokak başlarını tuttu. Çevik kuvvet ekipleri ise komşu olan tarafların evlerinin önünde başka olayların çıkmaması için nöbet tutmaya başladı.Polis olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

Editör: Barış Köksal