Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2015 yılı Haziran ayı içerisinde toplam 135 bin 988 araç kontrol edildi.

Denetimler sonucunda kusurlarından dolayı bin 629 araç trafikten men edildi, 151 sürücünün ehliyetine el konuldu.,

İl sınırlarında toplam 479 maddi hasarlı, 458 yaralamalı, 5 ölümlü olmak üzere toplam 942 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 6 kişi öldü, 707 kişi yaralandı.

Trafik güvenliği ve vatandaşların can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirlerin arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, "Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, diğer sürücülere ve yayalara saygılı olmaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 numaralı polis ve jandarma telefonlarına bildirilmesi hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç var" denildi.

Editör: Barış Köksal