Danimarka Büyükelçisi Svend Olling de patlamanın meydana geldiği otoparka siyah çelenk bıraktı. Patlamada zarar gören alanları inceleyen Olling, "Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında olunması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Teröristler tarafından 10 gün önce Adana Valiliği'ne yapılan bomba yüklü araçlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, 33 kişi de yaralandı. Binada hasar gören yerlerin yaklaşık 1 ay sürecek tadilat çalışmalarına başlandı.

Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Svend Olling, saldırıya hedef olan Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı geçici olarak kullandığı makam odasında ziyaret etti. Olling, valilikteki şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Demirtaş ile bir süre sohbet etti. Vali Demirtaş, Olling'i Adana'da ve Türkiye'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Olling, ziyaretin ardından patlamanın meydana geldiği otoparkta bombalı aracın patlatıldığı alana siyah çelenk bıraktı. Valilik binasına yapılan saldırıyı ve Aladağ'da bir kız öğrenci yurdunda çıkan, 12 kişinin öldüğü yangını duyduğunda şok geçirdiğini ve üzüldüğünü anlatan Olling, “Buraya Danimarka Büyükelçisi olarak saygıyı ve bu konudaki duygularımı ifade etmeye geldim. Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında olunması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Editör: Barış Köksal