Edinilen bilgiye göre, olay, 18 Temmuz günü gece saat 02.30'da Adnan Menderes Bulvarında meydana geldi. İddiaya göre, 1'i kadın 6 üniversite öğrencisi, gece iki otomobil ile eğlenmek için Adnan Menderes Bulvarı çamlık alana gitti. Öğrenciler bir süre eğlendikten sonra yanlarında bir otomobil durdu. Otomobilden inen yüzleri mendil ile kapatılmış 3 kişi pompalı tüfek ve bıçak çekerek zanlıları "Kıpırdamayın, üzerindeki değerli eşyaları, paraları ve otomobillerin kontaklarını verin. Aksi davrananı öldürürüz" diye tehdit etti. Üniversite öğrencilerinden M.O.K. cep telefonunu verirken, diğer öğrencilerden de bin 110 lira para ve otomobil anahtarlarını alan zanlılar kendi otomobillerine binip bir süre gittikten sonra kontakları camdan aşağı atıp gözden kayboldu. Öğrenciler kontakları atılan yerden alıp polis merkezine giderek şikayette bulundu.

"E-ticaret ele verdi"

Şikayet üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri zanlıları bulmak için çalışma başlattı. Bu sırada zanlılardan biri gasp ettiği cep telefonu bir kişiye sattı. Ancak satın alan şahıs parasını yarın vereceğini söyledi. Telefonu alan kişi e-ticaret sitesinden telefonu satışa çıkardı. Bu sırada M.O.K.'de e-ticaret sitesinde yeni bir telefon almak için gezinirken kendi telefonunun satışa çıkartıldığını görerek polise gidip ek bilgi verdi. Polis hemen siteyi takibe alıp kimin telefonu satışa çıkardığını araştırdı. Çakmak Caddesinde bir iş yerinde K.M. isimli şahsın telefonu satışa çıkardığı belirleyen polis, şahsı emniyete getirerek sorguya aldı. M.K. "Mario" lakaplı bir kişinin telefonu sattığını parasını vermediğini belirterek, "Bugün gelip benden para alacak" dedi. Polis M.K.'nin iş yerinde beklemeye başladı. Bir süre sonra zanlı para almaya geldi. Polis zanlıyı hemen yakaladı. Zanlının M.O.T. isimli 16 yaşında çocuk olduğu belirlendi. Zanlı çocuk gasp yaptığında yanındaki zanlıların Bayram A. ve Sinan K. olduğu söyledi. Polis diğer iki zanlıyı da gözaltına alırken yaşı küçük zanlı çocuk şube müdürlüğüne teslim edildi.

"Kafamız iyiydi özür dileriz, paraları ödeyelim"

Zanlılar emniyette sorguya alındığında gasp yaptıklarını kabul etti ancak bıçak ve pompalı tüfeği çekme konusunda birbirini suçladı. Zanlıların ayrıca "çok alkollüydük, bu nedenle yaptık, kafamız iyiydi. Üniversite öğrencilerinden özür diliyoruz. Onların zararını karşılayalım, paralarını geri verelim" dedikleri öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri bu sırada basın mensuplarına tekme atmaya çalıştı.
Editör: Barış Köksal