Denizhan Dener'in  6 yıl önce  ortak bir arkadaşları aracılığıyla tanıştığını, hiçbir sorunlarının da olmadığını söyleyen sevgilisi Hanım Kaya, yaşanan olayı sevgilisine kimsenin yakıştırmadığını söyledi. Denizhan Dener’in 13 yaşındayken kalp krizinden babasını, 5 yıl sonra da kanserden  annesini kaybettiğini söyledi.
 
Adana'da katliam yapan Denizhan Dener'in kız arkadaşı: Şüphelenseydim...

Dener’in ailesini kaybetmesinin ardından halasıyla yaşadığını  kendisine anlattığını dile getiren Kaya, şöyle devam etti:
 
"Kuzeniyle medikal şirketi vardı. Antakya’da yaşıyordu. Antakya’dan  Adana’ya 2 haftada bir geliyordu. 4-5 gün kalıyordu. Günlerimiz gayet güzel geçiyordu. Yaşam tarzı maddi yönden çok iyiydi. ’Onun gibi bir insan nasıl böyle  bir şey yapar?’ diye şok içindeyiz. Olay sonrası toplumda istenmeyen gelin adayı  olarak anılmak beni çok üzdü. Birbirimizin ailelerini dahi tanımıyorduk.  Ailelerimiz de birbirlerini tanımıyordu. Daha tanışma olayı bile olmamıştı ki  isteme olayı olsun."
 
"GEÇEN SENE EVLENECEKTİK"
 
 
Hanım Kaya, geçen yıl evlenmeye karar verdiklerini vurgulayarak "Geçen yıl  evlenecektik olmadı. Annem rahatsızlığı nedeniyle kemoterapi görüyordu. Bu yüzden  Denizhan ’Ben de annemi bu hastalıktan kaybettim. Şimdi söylenmez, iyileşsin  bekleyelim. 5 sene bekledik, bir sene daha beklesek olur’ dedi. Evlenmeyi bu yıla  erteledik. Ben onu sevdiğimden ve sevildiğimden eminim." dedi.
 
 
 
Denizhan Dener, Adana’da emekli vali eniştesi ile 2 halası ve 2 kuzenini  tabancayla öldürmüştü
 
"ŞÜPHELENSEYDİM ENGELLEMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPARDIM"
 
 
Denizhan Dener’in yaşanan olayla ilgili önceden kendisine hiçbir şey  söylemediğini anlatan Kaya, şunları söyledi:
 
"Küçücük bir şeyden şüphelenseydim sorardım, engellemek için elimden  gelen her şeyi yapardım. Hiçbir şeyden haberim yoktu. Antakya’dan Adana’ya geldiğinden bile haberim yoktu. Bu yıl evlenecektik. ’Bu ayın 25-30’un da  istemeye geleceğiz, ondan önce aileler tanışsın sıcak ortam oluşsun.’ diyordu. Haber bekliyordum. ’Ne zaman tanışacak bizimkiler?’ dediğimde, ’Eniştem ve  halamla Adana’ya geleceğiz.’ diye geçiştirdi. Meğerse Adana’daymış haberim yok. 

Arkadaşlarımla kahve içiyordum. Beni aradı. Yorgun gibi geliyordu sesi. Ne oldu  dediğimde, ’Halamlar yaşlı olduğu için çok ilgileniyoruz.’ dedi. Ben  ’Fazla  kendini yorma tanışma, isteme işleri bitsin dinlenirsin.’ dedim. Yarım saat  geçti. Bana ’Ayın sonunda istemeye geldiğimizde kıyafet alman için para  göndereceğim’ dedi. ’Ne acelesi var, 1-2 güne geleceksin, paraya ihtiyacım yok.’  dedim. ’Kapıcı seni bekliyor.’ deyip emrivaki yapınca parayı almak zorunda  kaldım." dedi.
 


Denizhan Suphi Dener
 
"VEDA EDER GİBİ KONUŞTU"
 
 
Denizhan Dener’in kendisini en son 19.20’de aradığını ve "Halamlar birkaç gün  burada. Seninle ilgilenemedim, seni biraz üzdüm kusura bakma, seni seviyorum,  kendine iyi bak." dedikten sonra telefonu kapattığını ifade eden Hanım Kaya, "Sen niye  veda eder gibi konuşuyorsun, demeye kalmadı telefonu yüzüme kapattım.  Ulaşamayınca mesaj attım. ’Niye böyle konuşuyorsun, niye böyle  yapıyorsun,  benimle veda eder gibi konuşuyorsun,  sen benim yerimde olsan nasıl tepki  gösterirsin?’ mesajlarım iletilmedi. Şüphelendim, içime bir korku girdi.  Ailesinden arayıp soracağım kimse de yoktu." dedi.
 
 Hanım Kaya, tanıdıkları ortak bir taksiciden Denizhan Dener’in Adana’da olduğunu  öğrendiğine işaret ederek şöyle konuştu:
 
"Taksiciye ’Deniz buradaysa gel beni al, zile basar aşağıya  çağırırım’  dedim. Taksiden iner inmez polislerle karşılaştım. Polislere ’Niye geldiniz?’ diye sordum. Denizhan Dener’in dairesinden silah sesleri geldiğini, kapıya  vurduklarını kimsenin açmadığını, açmak için savcılıktan izin beklediklerini söylediler. Ben de Denizhan’ın kız arkadaşı olduğumu söyledim. Arabası da  oradaydı. Ben de onun için korktum. Kendimden geçmişim.

Annemleri aradım yanımda  olmalarını istedim. Kapının açılması bir süre sürdü. İçeriden cesetler çıktı. Polisler beni götürüp ifademi aldı. Denizhan, kesinlikle kavgacı biri değildi.  Bir günden bir güne kavgasına, küçücük tartışmasına şahit olmadım. Bunu  yapabilecek bir kimse değildi. Neden böyle bir şey yaptığına anlam veremiyorum.  Bana ’Ailemle ilgili maddi ve manevi şu meselem oldu, kızdım kavga ettim.’ gibi  bir şey demedi. Aksine halasıyla iyi bir hayatı olduğunu, çok sevdiğini, kendisi  ile ilgilendiklerini, içli dışlı olduklarını söyledi. Psikolojisi iyiydi." dedi.
 
"PSİKOLOJİM ÇOK KÖTÜ"
 
 
Hanım Kaya, sevgilisinin ailesinden 5 kişiyi öldürdükten sonra canına  kıyması üzerine psikolojisinin bozulduğunu dile getirerek "Şu anda psikolojim çok
 kötü. 3-4 gündür ne yemek yedim ne su içtim. İyi bir psikolojik tedavi görmeyi  düşünüyorum. Sürekli rüyama giriyor. Arkası dönük yürürken ben de onun peşinden  gidiyorum." dedi.
 
Denizhan Dener’in cenazesinin kimsesizler mezarlığına defnedilmesine razı  olmadıklarını anlatan Kaya, cenazeyi arkadaşlarıyla toprağa verdiklerini
 belirtti.  Avukat Mustafa Ferit Açıkgöz de olay sonrası emniyet müdürlüğünde  Kaya’nın  bilgisine başvurulduğunu belirtti. Açıkgöz, olayla ilgili soruşturmasının sürdüğünü, bu süreçte  müvekkilinin söylemediği sözlerin sürekli basında yer almasından mağdur duruma  düştüğünü kaydetti.
 
OLAY
 
 
Merkez Kurtuluş Mahallesi’nde Denizhan Dener, 3 Mayıs’ta eniştesi  emekli Vali İsmet Metin (76), halası Nurşen Metin (68), diğer halası Gönül Cengiz
 (66) ile kuzenleri  Senem Metin (41) ve Suphi Cumhur Cengiz’i (38) tabancayla  öldürüp aynı silahla intihar etmişti.
Posta
 
Editör: Barış Köksal