“Komşularla şakalaşırken iş gerçeğe dönüştü, KOSGEB desteği ile hayalimi gerçekleştirdim”
 
Girişimci Çiğdem Ayan, el sanatları üzerine hayalini kurduğu iş yerini KOSGEB desteği ile açmayı başardı. Kendi tasarımı olan el sanatı hobi ürünlerini 2 yıldır evinde yaparak internet üzerinden pazarlayan 35 yaşındaki Çiğdem Ayan, iş yeri hayalini KOSGEB kredisi ile gerçeğe dönüştürdü.

Ayan, Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi 69200 Sokak'ta oturduğu binanın alt katındaki iş yeri boşalınca hemen harekete geçerek Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) girişimcilik eğitimine katılıp girişimcilik sertifikası aldı. Ardından da KOSGEB'den aldığı hibe desteği ile evinin altındaki dükkanı kiralayarak Papatya Hobi Evi isimli iş yerini açtı.
 


“Komşular cesaret verdi, eşimle konuşup harekete geçtim”

Açılış öncesi İHA muhabirine hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen Ayan, “Türkiye çapında ve yurt dışında satışlarım vardı. Bunun üzerine komşularla şakalaşıyorduk. Birden bu dükkan boştu ve ‘Çiğdem buraya bir iş yeri aç dediler’ ben de eşim ile konuşup karar verdik. KOSGEB’in eğitime katıldım sertifika ile hibe aldım” dedi.

4 kişiye de istihdam sağlayan Ayan, açtığı hobi evinde kişiye özel tasarımlar, nişan, düğün, doğum gibi konseptler hazırladıklarını ve dağıtılabilen her şeyi tasarladıklarını sözlerine ekledi. İş yerinin açılış kurdelesini KOSGEB İl Müdürü Hüseyin Şen, Vergi Denetim Kurumu Başkanı Adem Toksöz, Basın Yayın Enformasyon Bölge Müdürü Mustafa Keleş kesti. Düzenlenen açılışa Çiğdem Ayan’ın arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
 

Editör: Barış Köksal