İki gün süreli programlanan eğitimin açılışında Genel Müdür Yardımcısı Halil Coşkun, Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı İbrahim Şanlı, Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, Bölge Müdür Yardımcıları ve ilgili Şube Müdürleri hazır bulundu. 

Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, eğitimin tüm katılımcılara yararlı ve hayırlara vesile olmasını temenni etti. 
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı İbrahim Şanlı ise yaptığı konuşmada 2 günlük eğitimin içeriği hakkında genel bilgiler vererek EBYS kapsamında yer alan e-imza, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) kullanımı, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Orman Genel Müdürlüğü olarak EBYS konusundaki son gelişmeleri ve ulaşılmaya çalışılan hedefleri belirterek gelişen teknolojiye uygun donanım ve programlarla kurumsal yapının güçlendirilmesi gerektiğinin önemini vurguladı.
Orman Genel Müdür Yardımcısı Halil Coşkun'da gelişen sistemle birlikte asıl önemli faktörün insan olduğunu belirterek görev esnasında sorumlulukların bilincinde olarak hareket edilmesinin önemine değindi. Coşkun, "42 bin 500 kişilik büyük bir grup, büyük bir ordu ile bu mesleği icra ediyoruz, bölge şefinden başlamak üzere tüm idareciler görev ve sorumluluklarını iyi bilmeli ve uygulamalı, hedefi olmayan hiçbir geminin hedefe ulaşma şansı yok, planlı ve programlı çalışmalıyız” dedi. 

Konuşmasının sonunda, başarının kendiliğinden gelmediğini, çok çalışma, gayret ve özveri gerektirdiğini de ifade eden Coşkun, böyle önemli bir eğitimi düzenleyen, emeği geçen herkese teşekkür ederek eğitimin tüm katılımcılara faydalı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından EBYS eğitimi, Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı İbrahim Şanlı ve diğer eğiticilerin sunumlarıyla devam etti.
Editör: Barış Köksal