Adana'da aynı gece bir araçtan akü çalan, başka araçlardan da hırsızlık girişiminde bulunduğu iddia edilen 4 kişi, polis tarafından yakalandı. İddiaya göre, 26 Mayıs günü Seyhan ilçesine bağlı Bahçeşehir Mahallesinde park halinde bulunan 01 SL 970 palkalı tırdan 4 kişi akü sökmeye çalıştı. Ancak kamyon sahibinin, zanlıları fark edip seslenmesi üzerine şahıslar, lüks bir otomobil ile olay yerinden kaçtı.

Tır sürücüsü ise olayı hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, araştırma yaparken zanlılar yine aynı mahallede 01 AAG 30 plakalı otomobilden akü çaldığı tespit etti. Hırsızlık dedektifleri zanlıları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı. Dedektifler, bu araştırma sırasında Yeşiloba Mahallesi'nden bir tırdan akü çalmaya çalışan 4 kişiyi gördü. Polisi fark eden zanlılar, kaçmaya çalıştı ancak kısa süren kovalamaca sonrası hepsi yakaladı.

Emniyete getirilen zanlıların C.Y. (17), Azat F. (18), Bilal K. (19) ve K.Y. (17) olduğunu belirledi. Yakalanan hırsızlık zanlılarının aracında yapılan aramada ise aküleri sökmek için anahtar ve tornavida ele geçirildi. Şahıslar, sorgularında suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 

Editör: Barış Köksal