Şemdinli'de bugün öğle saatlerinde PKK, iki askeri tabura eş zamanlı olarak saldırdı. Saldırıda bir asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı.
 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Derecik beldesi Omurlu Köyü'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lılar tarafından bugün eş zamanlı ateş açıldı.
 
Saldırı saat 15.00 sıralarında meydana geldi. PKK'lılar Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla yaklaşık 10 kilometre uzaktaki Derecik Jandarma Taburu'na ise uzun namlulu silahlarla ateş açtı.
 
3 YARALI ASKER YÜKSEKOVA'YA GETİRİLDİ
 
Bölgede yaralanan 3 askerse Yüksekova'ya getirildi. Yaralı 3 askeri taşıyan helikopter, Yüksekova Devlet Hastanesi'nin helikopter pistine indi. Yaralı askerler burada ambulansa bindirilerek yaklaşık 60 metre uzaklıktaki hastaneye götürüldü. Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
 
HAKKARİ'DE 2 HELİKOPTER
 
Bu arada aynı saatlerde Hakkari'de bulunan Fatih Kışlası'nda da hareketlilik yaşandı. 2 helikopterin kışlaya inmesininin ardından kışladan 4 ambulansın çıkış yaparak Hakkari Asker Hastanesi yönüne doğru gittiği gözlendi.
 
AKŞAM SAATLERİNDE YENİDEN ÇATIŞMA
 
Şemdinli'de saat 20.40 sularında başlayan çatışmanın hemen ardından iki ayrı nokta şiddetli patlama meydana geldi. Çatışmanın ve patlamaların hemen ardından güvenlik güçleri teyakkuza geçti. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar yer yer devam ediyor.
 
Çatışmanın ve patlamanın hemen ardından esnaflar iş yerlerini kapattı, vatandaşlar ise evlerine kapandı.
 
BEŞ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
 
Yüksekova ve Şemdinli'den çok sayıda helikopter bölgeye sevk edildi. Aralıksız devam eden operasyonlarda 5 terörist etkisiz hale getirildi.
Editör: Barış Köksal