Olay, gece saat 00.00 sıralarında Atatürk Mahallesi Çavuşbaşı Caddesi üzerinde bulunan Mevlana Parkı içinde meydana geldi. Park içinde yer alan Ümraniye Belediyesi Muharip Gaziler Lokali’ne yönelik gerçekleştirilen bombasaldırı, polisi harekete geçirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Patlamanın olduğu bölgeyi emniyet şeridiyle kapatan polis, incelemelere başladı.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bomba İmha ve İnceme ekipleri detaylı delil çalışması yaptı. Yapılan ilk incelemede, patlamaya lokalin kapısına bırakılan bombanın yol açtığı ileri sürüldü. Emniyet kaynaklarından bombanın türüne ilişkin şu ana kadar bir bilgi aktarılmadı. Saldırının ardından olay yerinden koşarak kaçtığı ileri sürülen bir kişinin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelinin polisi sorgusunda olduğu kaydedildi.

Öte yandan patlamanın ardından pencereden olayı izleyen bir mahalle sakini, “Ağaçların dibinden önce büyük bir ses, sonra fabrika bacası gibi duman yükseldi. Daha sonra o duman hafifledi. Olay yerinden başka kimseyi görmedim” dedi. Tanık, lokalin olay sırasında kapalı olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Barış Köksal