Manisa'nın Soma ilçesinde 301 kişiye mezar olan maden ocağında yeniden yangın çıkmaması için iki ana hava kapıları tuğlalarla örülerek kapatılıyor.

TUĞLALARLA KAPATILIYOR

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden ocağında incelemeler devam ediyor. Maden ocağının iki ana hava tahliye kapısı ise tuğlalarla örülerek kapatılıyor.

İKİ ANA HAVA TAHLİYE KAPISI KAPATILIYOR

Firma yetkilileri, madendeki yangının sebebini kömür kızışması olarak açıklamıştı. Yeni bir facia yaşanmaması için ocağın iki ana hava tahliye kapısı kapatılıyor. Bu yöntemle içeride oluşabilecek yangının önüne geçilmiş olacak.

VATANDAŞLAR OCAĞI GÖRMEK İÇİN AKIN EDİYOR

Giriş çıkışa kapatılan maden ocağını görmek için de çok sayıda vatandaş bölgeye geliyor. Özellikle yakınlarını kaybedenler, maden ocağının üst tarafındaki yola araçlarını park ederek facianın yaşandığı alanı izliyor. İlk gün gelemediklerini belirten vatandaşlar, maden ocağını görmek istediklerini söylüyor.

SORUŞTURMA HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Öte yandan facianın 6. gününde maden ocağının giriş çıkışlar jandarma tarafından tamamen kapatılırken, devam eden adli ve idari soruşturma için maden sahasında hazırlıklar sürüyor.

GİRİŞ KAPISINA NAYLON ÇEKİLDİ

301 işçinin cansız bedeninin çıkarıldığı madenin giriş kapısının üstünün naylonlarla kapatılması dikkat çekti. Naylonların neden çekildiği konusunda herhangi bir bilgi verilmezken, adli ve idari soruşturma için yapıldığı tahmin ediliyor.

"ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ"

2012 yılında çalıştığı maden ocağını izleyen Himmet Dedeoğlu, meslek arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduğunu belirtirken, ekmek parası için çalışmak zorunda olduklarını söyledi.
Editör: Barış Köksal