Keçiören Fatih Caddesi Fatih köprüsünde meydana gelen kazada 06 J 1347 plakalı Ulus-Keçiören hattında çalışan dolmuş kaza sonucu köprüde asılı kaldı. Kazada bir kişi köprüden Turgut Özal Bulvarı'na düştü. Adem Acar'ın kullandığı 06 YB 2504 plakalı otomobil, Keçiören ilçesi Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan Fatih Köprüsü üzerinde Ahmet Barlas yönetimindeki 06 AB 7169 plakalı otomobile arkadan çarptı. Keçiören-Ulus seferini yapan Kasım Kara'nın kullandığı 06 J 1347 plakalı dolmuş da bu araçlara arkadan çarparak kontrolden çıktı.
 
Köprüdeki demir korkulukları deviren ve iki köprü arasındaki boşlukta asılı kalan dolmuştan ismi öğrenilemeyen bir kişi 20 metrelik köprüden Turgut Özal Bulvarı'na düşerek ağır yaralandı. Kaza sonucu dolmuşta bulunan 9 yolcu da çeşitli yerlerinden yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye araçları sevk edildi.
 
ASILI KALAN DOLMUŞTAKİ YOLCUYA KURTARMA OPERASYONU
 
İki köprü arasında asılı kalan dolmuşta bulunan bir yolcu ise araçta sıkışarak mahsur kaldı. Yolcuyu kurtarmak için seferber olan itfaiye ekipleri, dolmuşta mahsur kalan vatandaşı kurtarmak için demir kesme makaslarıyla dolmuşun demirlerini kesti. Ardından dolmuşun penceresinden içeri giren bir itfaiye eri ise şok geçiren yaşlı yolcuyu köprüde asılı kalan dolmuştan çıkarmayı başardı. Kazanın ardından yaralılar, Ankara'nın çeşitli yerlerinde bulunan hastaneler sağlık görevlileri, polis ve itfaiye ekiplerince araçlardan çıkarılarak ambulanslarla götürüldü. Kaza sonucu çift taraflı olarak kapanan Fatih Köprüsü'ndeki trafik, dolmuş itfaiye ekiplerince kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Barış Köksal