Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen markalarına kurumsal moda kıyafetleri tasarlayan Selda Eruzun, KOBİ'lere özel iş kıyafeti kataloğu hazırladı.
 
Katu Style adını verdiği projeyle 150 özel tasarım hazırlayan Eruzun, firma çalışanlarına modacı eli değmiş kıyafetler giydirecek. Washa Markasıyla 2 binden fazla markanın iş kıyafetlerini tasarlayan Eruzun, proje kapsamında Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya başta olmak üzere Showroom'lar açacak. Eruzun, İstanbul Kasımpaşa'da kuracağı atölye ile ise Üniversite mezunu 50 genç tasarımcı adayına kurumsal moda eğitimi verecek.
 
İngiltere'den Almanya'ya Filipinler'den KKTC'ye kadar çok sayıda ülkeye iş kıyafetleri tasarlayan Modacı Selda Eruzun, 2012 yılında franchising yoluyla Türkiye genelinde 5 showroom açacak. Büyük kurumsal firmaların yanı sıra KOBİ'lerin de çalışanların kıyafetlerine önem vermeye başladığını anlatan Eruzun, "Washa olarak Türkiye'deki en büyük 500 firmanın tamamına yakınına kurumsal kıyafetler tasarlıyoruz. Anadolu Grubu, Mey İçki, Ülker, Reina, inoksan, Kosifler Holding gibi kurumlara iş hedeflerine uygun kıyafetler tasarladık. Türkiye'de kurumsal moda kavramı yerleştikçe Anadolu'daki KOBİ'lerden de ciddi talepler almaya başladık. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak her sektöre göre özel kıyafetler tasarladık. Katu Style projesiyle 10 bin katalog hazırladık. Ünlü mankenlere İş kıyafeti giydirerek defileler düzenleyeceğiz. 2012 yılında Washa'nın çizgisine sadık kalacak girişimcilerle Anadolu ve yurt dışında bayilik yoluyla büyümek istiyoruz. En küçük esnafın bile kurumsal modaya uygun kıyafetler kullanmasının önünü açacağız" dedi.
 
GENÇLERE MODA ATÖLYESİ KURACAK
Üniversite mezunu modaya ve tasarıma gönül vermiş çok sayıda eğitimli gencin hayalindeki mesleği yapamadığını ifade eden Eruzun, "Türkiye'de tasarımcı eksikliğinden şikayet ediyoruz fakat eğitimli gençler daha dikiş dikmeden, üretim aşamasını hiç görmeden tasarım yapmaya başlıyorlar. Washa olarak bir atölye kurarak üniversite mezunu gençleri meslek sahibi yapacağız. Tasarım, dikim, kalıp, satış gibi alanlarda eğitimler vermek istiyoruz. Eğitimlerini tamamlayanlara sektör içerisinde veya kendi firmamız bünyesinde istihdam edeceğiz. Gençlere hayal kurmaları ve bunu hayata geçirme fırsatı sunmak istiyoruz. İlk etapta 50 genç yetenekle eğitimlere başlamayı hedefliyoruz. Daha sonra İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı destek olursa kurumsal moda alanında daha fazla gencin katılacağı programlar düzenleyeceğiz. Bu anlamda görüşmelere başladık. Bu gençlerin hazırladığı tasarımları ve kıyafetleri sergileyerek elde edilen geliri gene gençlerin eğitimine harcayacağız. Kurumsal moda çok bakir bir pazar, taleplere yetişemiyoruz fakat bir taraftan da çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Şu anda 60 kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Yıl sonuna kadar 120 çalışana ulaşmak istiyoruz" dedi.
Editör: Barış Köksal