Okmeydanı'nda yüzleri maskeli bir grup halk otobüsüne ve 2 markete molotoflu saldırı düzenledi. Sultangazi'de ise polise ses bombası atıldı.
 
Şişli Okmeydanı Darulacaze Caddesi üzerinde içinde yolcuları bulunan bir halk otobüsünü durduran yüzleri maskeli bir grup molotofkokteyliyle saldırdı. Saldırı sonrası panik içerisinde yolcular, şoför tarafından tahliye edilirken, alev alev yanan otobüsü olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri söndürdü. Olayı anlatan otobüs şoförü Mustafa Çar, "Otobüsü durdurdular. Yüzleri maskeli 10-15 kişi vardı. Yolcuları indirmemi istediler daha sonrada molotoflarla saldırdılar " dedi.
 
Öte yandan yine Okmeydanı şark kahvesi mevkiinde içerisinde müşterilerin olduğu belirtilen 2 markete de saldıran maskeli grup ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırılarda maddi hasar meydana geldi. Olay sonrası çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edilirken, polis ara sokaklarda şüpheli şahısları arama çalışmalarına devam ediyor.
 
SULTANGAZİ'DE POLİSE SES BOMBASI ATILDI
 
Karayolları Mahallesi'nde yaklaşık 20 kişilik terör örgütü yandaşı, çevreye molotofkokteyli attıktan sonra çöp konteynırlarını devirip yolu kapattı. Yasa dışı gösteri yapan gruba çevik kuvvet polisi biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler polise ses bombası attı. Olaylarda atılan molotofkokteylerinden zarar gören zırhlı polis aracı olay yerine gelen çekiciyle kaldırılırken, görgü tanıkları yanan aracın kovalarla su dökülerek söndürüldüğünü söyledi.
 
İnceleme yapan polis ekipleri, şahısları yakalamak için çalışma başlattı.
Editör: Barış Köksal