İstanbul'un Anadolu yakasındaki semtlerinden biri olan Ümraniye'de kültür merkezi ile Yamanevler mahalle muhtarlığı arasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Maddi hasara sebep olan patlama, mahalledeki insanlarda da büyük paniğe yol açtı. Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamaya ses bombasını neden olduğu iddia edildi.
 
Olay, Yamanevler Mahallesi Şehit Hasan Elbenna Sokak'ta saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, Yamanevler Mahallesi Muhtarlığı ile Ümraniye Belediyesi Yamanevler Topçu Gençlik ve Kültür Merkezi'nin bulunduğu yerde patlama oldu. Mahalle sakinleri, duydukları büyük gürültü üzerine durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Patlamanın olduğu bölgeyi emniyet şeridiyle kapatan polis, olay yerinde incelemelere başladı.
 
Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bomba İmha ve İnceme ekipleri detaylı delil çalışması yaptı. Emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği ilk incelemede, patlamaya kültür merkezi duvarına bırakılan bir ses bombasının yol açtığı ileri sürüldü. Ayrıca patlamanın yaşandığı yerden Yamanevler İlköğretim Okulu öğrenci servis araçlarının giriş çıkış yaptığı öğrenildi.
 
Polis, patlamayla ilgili bulduğu delilleri aldı ve olayla ilgili soruşturma başlattı.
Editör: Barış Köksal