KONYA’nın Beyşehir ilçesinde sağlık malzemesi satan M.A.A. (50), bir sosyal paylaşım sitesinde Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi Emine A. (22) ile tanıştı. Kendisini farklı bir isimle tanıtan Emine A., M.A.A.’ya, sağlık malzemelerini birlikte satmayı teklif etti. Teklifi kabul eden M.A.A., Emine A. ile 2 kez buluşup iş görüşmesi yaptı.
 
Çakmağıyla işaret verdi
16 Mart Cuma günü M.A.A. ve genç kız yeniden buluşup otomobille Bademli Köyü yakınlarına gitti. Konuştukları sırada Emine A., çakmağını bir kez yaktı. Ardından otomobilin etrafını saran maskeli kişiler M.A.A.’yı döverek, otomobille birlikte kaçtı.
 
Malzemeleri satmışlar
İçinde yaklaşık 30 bin dolar değerinde sağlık malzemesi bulunan otomobilinin çalındığını öne süren M.A.A., jandarmaya gidip şikâyetçi oldu. Evinde gözaltına alınan Emine A., suçunu itiraf edince 7 kişi daha gözaltına alındı. Çalınan otomobil bir arazide terk edilmiş halde bulunurken, şüphelilerin sağlık malzemelerini sattığı belirlendi. Aralarında Emine A.’nın da bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı.
Editör: Barış Köksal