Nevruz kutlamaları için İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'na yürümek isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Müdahalede, polisin attığı gaz bombası başına isabet eden BDP Arnavutköy İlçe Yöneticisi Hacı Zengin yaşamını yitirdi.
 
Bronşit hastası Zengin'in ölümünü, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak da Twitter hesabından yaptığı açıklamayla doğruladı. Olaylarda 150 kişi gözaltına alındı.
 
15 YAŞINDAKİ FIRAT AĞIR YARALI
 
Öte yandan Kazlıçeşme'de kutlamalara katılmak isteyen 15 yaşındaki Fırat Aytış da polisin müdahalesi sonrasında bir grup tarafından darp edildi. Polislerin, alana girmeye izin vermemesi üzerine Karagümrük Mahallesine yönelen Fırat'ın önü bir grup tarafından kesildi. İddiaya göre, Aytış önce tartaklandı sonra da bıçaklanarak yerde sürüklendi.
 
Bacağına aldığı bıçak darbesi nedeniyle aşırı kan kaybeden Aytış, çevredeki yurttaşlar tarafından hastaneye götürüldü. İstanbul Samatya Hastanesi Acil Servisi'nde yoğun bakıma alınan Aytış'ın bıçak darbesi nedeniyle aşırı kan kaybettiği ve kafatasında çatlaklar olduğu bildirildi. Bilinci kapalı olan Aytış'ın hafıza kaybına da uğradığı belirtildi.
 
ANKARA'DA OLAYLARI KÜRKÇÜ ÖNLEDİ
 
Ankara'da da gösterilerin merkezi Kızılay Meydanı'ydı. Kızılay Meşrutiyet Caddesi'nde nevruz yürüyüşü yapmak isteyen BDP'lilere polis izin vermedi.
 
Sakarya ve Yüksel Caddesi'nde toplanan gruplar, polisin yürümelerine izin vermemesi üzerine Meşrutiyet Caddesi'ne gelerek, diğer gruba katıldı. Yaklaşık 2 bin kişi burada slogan attıp, halay çekti. Geniş güvenlik önlemleri altında nevruz ateşi yakıp üzerinden atlayan gruptan bazı kişiler yüzlerini maske ile kapattı.
 
BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, polisin megafonunu alarak grubu uyarınca gerginlik büyümeden son buldu.
 
Nevruz kutlamaları nedeniyle Ankara'da polis geniş güvenlik önlemleri alırken, birçok sokak ve caddede barikatlar oluşturdu. Burada yapılan açıklamaları ardından grup, polisin uyarısıyla dağıldı.
 
Dağılan gruptan birkaç kişi, polise taş attı, ancak yine araya BDP'liler girerek olayların büyümesini önledi.
Editör: Barış Köksal