Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İzmir Kestanepazarı Eğitim Kurumları ziyareti öncesinde basın mensuplarının sorularının yanıtlayarak gündem değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Erdoğan'nın önceki ygs sisteminin kaldırılacağı ve dershanelerin kapatılacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren  Arınç, zenginleştirilerek parlamentoda kabul göreceğini düşündükleri 4+4+4 eğitim sisteminin nitelikli bir eğitim sistemi olduğuna dikkat çekti. Dershanelerin özellikle veliler açısında hem şikayet hem de memnuniyet içerdiğini aktaran Arınç; "Tabi Dershaneler hayatın bir gerçeği. Gençlerimiz ortaokuldan itibaren sınavlara hazırlanmak için bu dershanelere gidiyorlar, eksikliklerini giderip sınav sistemine adapte olmak istiyorlar. Halkımız bundan hem memnun hem de masraf gerektirdiği için şikayetçi. Kolay değil. Çünkü kolay değil, bu dershanelerinde yaşaması için öğretmenlerine para ödüyor, kira veriyorlar. Bütün bunları da karşılamak için öğrenciden para alıyorlar. Eğitim sistemi yeterli olursa, öğrenci öğreneceği her şeyi okulunda öğretmenlerinden öğrenirse, sınavları da daha kolaylıkla hazırlanabilirse. Esasında bu dershanelere ihtiyaç kalmayabilir. Mevcutları kapatarak yola devam edeceğiz yerine eğitimi güçlendirerek dershanelere ihtiyaç duyulmayacak hale getirebiliriz diye düşünebiliriz. Kaldı ki mevcut dershanelerde öğretmenlerle elinde bir takım araç gereçleri ile bir eğitim sistemini de okulların da yerini tutabilir. Bu konuda da çalışmalar var. Dolayısı ile 4+4+4 çıktığı zaman dershaneler kapatılacak diye bir şey söz konusu değil. Önemli olan gençlerimizin ayrıca masrfa ihtiyacı kalmaksızın ve bütün sınavlarda başaralı olmak amacıyla okul içi eğitimin daha da güçlenmesi ve takviye edilmesidir. Dershanelerde başka bir Eğitimkurumu haline gelecektir" dedi.

"MUHTARLIKTA NEREYE ÇAĞIRIRLARSA ORAYA GELİRİM"

Önceki gün Bursa'da Muhtar Birlikleri Derneği Federasyonu'nda, "Emekli olursam bir köyde muhtarlığa aday olabilirim" açıklamasının basın mensupları tarafından hatırlatılması üzerine konuya açıklık getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, ifadenin latife amaçlı kullanıldığını belirterek; "Kanunlar çıktığı zaman aynı bakanlar gibi yetkilere sahip olacaksınız" dedim. Benim de emekliliğim yaklaşıyor. Üçüncü dönemin bitmesine az kaldı. Dönem bitince yapacağım iş bir köyde muhtar olacağım. Neresi olursa nerden çağırırlarsa seçtikleri takdirde muhtar olurum" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI NİSAN'DA ÇIKIYOR"

İzmir'den başlatılması planlanan kentsel dönüşüm yasasından Bursa'nın da faydalanması gerektiğini aktaran Arınç,"Bursa'nın da acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı var. 600 bin miban var, 250 bini ruhsatsız ve kaçak inşaat. Her il kendi ihtiyaçlarını düşünerek öncelikli olarak uygulamanın gayretinde. Çok iyi bir hazırlık yaptık. 4+4+4 sistemi ile ara verilecek daha sonra Kkentsel dönüşüm yasası Nisan ayının sonuna doğru çıkabilir. Muhalefet partisi de Anayasa Mahkemesine gidecekse güle güle gitsin. Bu bir yasal haktır. Kanunun daha iyi çıkması için bir haktır" diye konuştu. Arınç açıklamaların ardından basına kapalı olarak ziyaretini gerçekleştirdi.

Editör: Barış Köksal