Çatışmada 1’i kadın 4 PKK’lı ölü ele geçti.Irak topraklarından sınıra gelip Çukurca İlçesi'ndeki 49’uncu hudut taşından ilçe merkezine sızmaya çalışan kalabalık PKK’lı grubunun termal kameralarla tespit edilmesinin ardından sınır bölgesi güvenlik güçleri tarafından ateş altına alındı. Askeri üs bölgesine ve ilçe merkezindeki güvenlik birimlerine ağır silah ve roketatarlarla saldıran PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında saat 02.30’da çatışma başladı. Aralıklarla sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmada silah seslerinin yankılandığı ilçede halk korku içinde evlerine kapandı, bazı binaların duvarlarına da kurşunlar isabet etti.
 
Çukurca ilçe merkezine girip katliam yapmayı planlayan teröristler takviye birliklerin de gelmesiyle püskürtülürken, askeri üs bölgesinde yoğunlaşan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle askerliğinin bitmesine 70 gün kalan Rizeli jandarma çavuş Metin Çetin şehit oldu, 6 asker yaralandı.
 
4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
 
Çatışmada 1’i kadın 4 PKK’lı terörist ölü ele geçerken, Irak topraklarına kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sınır bölgesinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
Hakkari Valisi Muamer Türker bölgedeki operasyonların sürdüğünü, yapılan arazi arama tarama sıralarında teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçtiğini söyledi. PKK’lı teröristler tarafından daha önce de saldırıya uğrayan ve 3 askerin şehit olduğu Asayiş Tepe’yi yine hedef aldıklarını belirten Vali Türker, teröristlerin attığı roketatar mermilerinin Asayiş Komando Bölüğü’ne ait tel örgülere isabet ettiğini kaydetti.
 
BİNGÖL'DE 9 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
 
Bu arada Bingöl'ün Ilıcalar Beldesi kırsalına kış üslenmesi için gelen PKK'lı grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 9 PKK'lı ölü ele geçirilirken, çatışmada 2 PKK'lı yaralı, 1'i ise sağ olarak yakalandı.
Ilıcalar Beldesi kırsalında yer alan Kös ve Karev bölgeleri arasındaki Korik mevkiindeki mağara ve barınaklara kış üslenmesi için bir PKK'lı grubun geldiği istihbaratını alan güvenlik güçleri, dün gece bölgeye hava destekli operasyon başlattı. Güvenlik güçlerinin, "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren PKK'lılar ile girilen çatışma sonucu 9 PKK'lı ölü ele geçirilirken, 2 teröristin yaralı, 1'inin ise sağ olarak olarak yakalandığı öğrenildi. Bingöl Valiliği'nden konu ile ilgili şimdiye kadar bir açıklama yapılmazken, bölgede arazi arama ve tarama faliyetlerinin sürdüğü belirtildi.Yaralı 2 teröristin ise Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.
Editör: Barış Köksal