Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 4 polis şehit oldu.
 
PKK terör örgütü, Şırnak ile Silopi arasında bulunan Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerine pusu kurdu. Teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçleri, karşılık verdi. Çatışmada 4 polis şehit oldu. Yaralı polislerin helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.
 
Alınan bilgiye göre, Silopi ilçesi Cudi dağı eteklerinde bugün sabah saatlerinde bir grup bir grup PKK'lı terörist tespit edildi.
 
Derecik-Çağlayan köyleri ve Tuşimiya vadisinde PKK'lı grupları yakalamak için operasyon başlatılırken, operasyona Çakır Söğüt Jandarma Tugayı ile polis özel harekat timleri katıldı. PKK'lıların bulunduğu bölge abluka altına alınırken, açılan ilk ateş sonucu 4 özel harekat polisi şehit oldu, aralarında rütbeli askerlerin de bunduğu 5 güvenlik görevlisi ise yaralandı.
 
Bölgede şiddetli çatışmalar devam ederken, PKK'lı grubun bulunduğu noktaları kobra helikopterler ateş altına aldı. Öldürülen PKK'lı sayısı hakkında herhangi bir bilgi alınamazken, bölgede geniş çaplı operasyonun devam ettiği öğrenildi.
 
ÇATIŞMADA İLGİNÇ BİR OLAY DA YAŞANDI
 
Şırnak'taki Cudi Dağı'nda, 4 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü çatışmada yaralanan Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis 26 yaşındaki Erkan Onur Can, cep telefonundan aradığı annesi Fatma Can'a "Ah, anne vuruldum" diyebildi.
 
55 yaşındaki Fatma Can oğlunun ve arkadaşlarının teröristlerle çatışmasında silah seslerini telefondan dinlediğini söyledi.
 
Cudi Dağı'nda operasyona yapan güvenlik güçleriyle teröristler arasında saat 10.00 sıralarında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 4 güvenlik görevlisi şehit olurken, bazıları da yaralandı.
 
Yaralananlardan 5 yıllık polis Erkan Onur Can, Adana'nın Kozan İlçesi'nde oturan annesi Fatma Can'ı aradı. Telefonda oğlunun "Ah anne vuruldum" diyen sesini duyan Fatma Can, şoke oldu. Silah seslerinin geldiği telefondan çatışmaya kilometrelerce uzaktan tanık olan Fatma Can, oğlunun da şehit olduğunu düşünerek sinir krizleri geçirdi.
 
BAŞBAKAN KÜRSÜDEN DUYURDU
 
Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Cudi dağlarında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma devam ediyor" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan erken Nevruz kutlamalarında yaşanan olaylara ve devletin izin vermemesine yönelik eleştirilere "Terörist liderlerinden bir tanesinin 'Kan gölüne çevireceğiz' diye yaptığı açıklamayı duymuyor musunuz? Kulağınız var, sağır mısınız? Şurada pazar günü yapılanları görmediniz mi?" sözleriyle sert tepki gösterdi.
Editör: Barış Köksal