Huacachina Vahası: Huacachina, Peru'nun güneybatısında, Ica bölgesinde bir köy. Köy, çölde küçük bir çöl etrafında inşa edilmiş. Kum sporları ve eşsiz güzelliğiyle turistler için cazip bir mekan.
Erg Awbari Vahası: Su Anası anlamına gelen Umm Al-Maa, vahanın en büyük gölü konumunda. Libya Sahra'sında bulunuyor. Çevresinde daha 16 tane göl bulunuyor. Bunların bazıları, zaman zaman kaybolur. Yerel halk için ünlü bir ticaret merkezi.
Maranho Vahası: Vaha, Brezilya'da Maranhenses Milli Parkı içinde yer alıyor. Her yılın ilk altı ayı yağmurla, suyu yükseliyor, sonra yavaş yavaş buharlaşıyor. Bu vahada, çok güzel palmiye ağaçları bulunuyor.
 Crescent Vahası: Çin'de, Dunhuang şehrinin güneyinde, Gobi Çölü'nde bulunan muhteşem ve son derece güzel bir vahadır. Suyu çiftçiler ve yerel halk tarafından binlerce yıldır kullanılan vaha, yağmursuzluktan giderek yok oluyor. Göl, İpek Yolu üzerinde bulunuyor.
Chebika Vahası: Tunus Dağları'nın kuzeyinde yer alan Chebika Vahası, pek fazla bilinmemesine rağmen, en güzel ve çarpıcı vahalardan biri. Yılın büyük çoğunluğunu güneş ışınlarına maruz kalarak geçirdiği için 'Güneşin Kalesi' lakabını almış.
Tinghir Vahası: Thingir, kaynağın 4 kilometre altında, genişliği çevresi 30 km'ye ulaşan büyük bir vaha.
 
Umman Vahası: Bu yeşil vaha, Umman Çölü derinliklerinde gizli. Vahada bazı botanik çalışmaları da yapılıyor.
 
 
Editör: Barış Köksal