Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Okan Üniversitesi'nde "Kentsel Dönüşüm Alternatif Model Arayışları" konulu toplantıya katıldı. Konuşma yapmak için kürsüye gelen Bayraktar, 4 öğrencinin protestosuyla karşılaştı. Slogan atan öğrencilere güvenlikçiler müdahale etmek istedi. Ancak Bayraktar, güvenlik görevlilerini durdurarak, "Bırakın istediklerini söylesinler" dedi.

Bakan Bayraktar'ın söz hakkı verdiği öğrenciler slogan atmayı sürdürdü. Bu sırada bir kız öğrenci ayakkabısını çıkartıp Bakan Bayraktar'a fırlattı. Öğrencinin fırlattığı ayakkabı sahneye düşerken, protestocu öğrenciler yaka paça gözaltına alındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Okan Üniversitesi'nde katıldığı programda karşılaştığı ayakkabılı protestoya esprili yaklaştı. Bayraktar, "Arkadaşın birisi ayakkabısını attı. Ben de dedim ki, 'Öbürünü de at da birine verelim. Birisi sende, biri bende olmaz'" dedi.

Ayazma Kentsel Dönüşüm Konutlarının kura çekimine katılan Bakan Bayraktar, basın mensuplarının Okan Üniversitesi'ndeki protestoya ilişkin sorularını yanıtladı. Bayraktar, "Arkadaşın birisi ayakkabısını attı. Ben de dedim ki, 'Öbürünü de at da birine verelim. Birisi sende, biri bende olmaz.' Başka bir şey yok. Arkadaşlar orada soru sordular. Konuşsunlar, protesto yapabilir, soru sorabilir, tezahürat yapabilirler, normaldir. Yalnız, 'Ayakkabının birini değil, ikisini de ver, birine verelim' dedim. Yeni, güzel ayakkabıydı" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal