Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın akşam saatlerinde Kısıklı'daki evinde rahatsızlandığı ve ardından Koşuyolu Medipol Hastanesine kaldırıldığı öne sürüldü. Bazı haber kaynakları Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlığını iki ay önce yapılan operasyonla ilgili olduğunu ve ikinci kez ameliyata alındığını öne sürdü. Ancak şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi.
 
Sıcak saatler....
 
Saat 19.00 Küçük bir konvoy hastaneye giriş yaptı. İddiaya göre aralarında Başbakanın'da bulunduğu gurup çok az kullanılan Acil kapısından giriş yaptı.
 
Saat 19.30 Hastane çevresinde polis ve özel güvenlik ekiplerinin ciddi güvenlik tedbirleri aldığı gözlendi. Polis telsiz merkezi ekiplere 'malum yer ve çevresinde daha duyarlı olunacak" şeklinde talimatlar verdi.
 
Saat 20.00 Hastane içerisinde ise tüm personel teyakkuza geçti. Başbakan Hastanenin güney bloğunda bir kata çıkarıldı. Bir hastane çalışanı ' akşam saatlerinde ani bir hareketlilik oldu. Ancak çok sürmedi. Bizde anlayamadık.Kimsede bir açıklama yapmadı zaten yapılmaz da Ancak Başbakan'ı hastane içerisinde görmüş değiliz. Burada olup olmadığını bizde bilmiyoruz "dedi.
 
Saat 20.30 Mesaisini tamamlamış bir kısım doktor ve sağlık görevlisinin yapılan çağrı üzerine hastaneye geri döndüğü öne sürüldü.
 
Ancak şu saate kadar Başbakan'ın sağlık durumuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Bazı haber kaynaklarına göre hastane ziyareti rutin kontrol, olağanüstü bir durum yok.
 
İyi huylu demişti
 
İlk ameliyatının ardından ameliyatın detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ve ülkenin önde gelen cerrahlarından biri kabul edilen Mehmet Füzün " Kolon ve rektum uzmanı olarak oradaydım. Ameliyattan sonra sonuçlara baktık, inceledik. Yapılan spekülasyonları biliyoruz. Ama Başbakan Erdoğan kesinlikle kanser değil. Çıkartılan polipler iyi huyluydu" demişti.
 
İnternet medyası hızlı girdi.
 
Bazı haber sitelerinin ilk duyurduğu ameliyat alındı iddiasını gazetelere ait haber siteleri ise bu siteleri kaynak gösterip haberi yumuşatarak verdi.
 
Hastane önünüde hareketlilik
 
Haber büyük bir hızla yayıldı. Özellikle Başbakan'ı İstanbul'da takip eden gazeteciler hastane önüne akın etti. Ancak hiç kimse şu ana kadar net bir bilgiye ulaşamadı!
 
AMELİYAT GİZLİ TUTULUYOR
 
Edinilen bilgilere göre yapılan ameliyat tıpkı ilk ameliyat gibi gizli tutuluyor. İlk ameliyattan sonra başbanlık şöyle bir açıklama yapmıştı:
 
" Sayın Başbakanımız, 26 Kasım 2011 tarihinde, laparoskopik yöntemle, başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı geçirmişlerdir.Ameliyat, Sayın Başbakanımızın programının müsait olması nedeniyle 26 Kasım tarihinde gerçekleşmiştir.Sayın Başbakanımızın sağlık durumu yerindedir. Doktorların gerekli gördüğü istirahatın ardından, Sayın Başbakanımız çalışmalarına başlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"
Editör: Barış Köksal