MAHKEMEDEN AYRINTILAR
 
- Yargılananları izlemeye yaklaşık 200 kişi geldi..
- Şekip Mosturoğlu, yakınlarını izleyiciler bölümünden görünce gözyaşlarını tutamadı ve ağladı.
- Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer twitter'dan şunları söyledi: "Kimlik tespiti yapıldı, iddianame okunmaya başlandı. Bu 3-4 gün sürecinde iddianamenin okunması sürer deniliyor. Arkadaşlarımzın bu hafta savunma yapma imkanları olmayacak gibi gözüküyor."
- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, diğer tutuklu sanıklarla salona alındı.
- Sarı-lacivert kravat takan Yıldırım, salona elinde 3 klasörle geldi.
- Tutuklu sanıkların bulunduğu bölümde en ön sıraya oturan Yıldırım bir süre avukatlarıyla konuştu.
- Yıldırım'ın moralinin iyi olduğu gözlendi.
- Yıldırım bir süre sonra ayağa kalkarak izleyiciler bölümündekileri el sallayarak selamladı.
 
AZİZ YILDIRIM: "BURAYA GELENE KADAR SABIKAM YOKTU"
 
Duruşmada tenzip zaptının okunmasının ardından kimlik tespitine geçildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'in kimlik tespitini yaptı. Peker evli ve bir çocuğu olduğunu söyleyince Başkan Ekinci "Allah bağışlasın" dedi. Peker ise "Amin" diyerek cevap verdi. Peker mesleğinin inşaat ve futbolcu menajerliği olduğunu aylık gelirinin ise 5 bin TL olduğunu ifade etti. Ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kimlik tespitine geçildi. 1952 doğumlu olduğunu ifade eden Yıldırım evli ve iki çocuk sahibi olduğunu söyledi. Başkan Ekinci, Yıldırım'a da "Allah bağışlasın" dedi. Yıldırım ise "Sağolun" diye yanıtladı. Mesleği sorulan Yıldırım, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olduğunu aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Ekinci, Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt vermesi dikkat çekti. Tutuklu sanık Bülent Uygun ise aylık gelirinin tutuklanmadan önce 300 bin TL olduğunu ancak şu an bir gelirinin olmadığını belirtti. Sanıkların kimlik tespiti devam ediyor.
 
GÜLEREK TEPKİ VERDİ
 
Oldukça rahat bir tavırla duruşmayı takip eden Aziz Yıldırım'ın, önündeki dosyaya göz atması dikkati çekti. İddianamenin okunmaya başladığı sırada Yıldırım, suçlamalara ise gülerek tepki gösterdi.
 
Yöneticiler tam kadro
 
Aralarında Nihat Özdemir ve Ali Koç'un da bulunduğu Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileride tam kadro izleyiciler bölümündeki yerini aldı. Eski futbolcu Ümit Karan, Beşiktaş eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık ise tutuklu sanıkların hemen arkasında ayrılan bölümde yerini aldı.
 
Taraftarlar Silivri'ye akın etti
 
Fenerbahçeli taraftarlar, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere destek vermek için Silivri'ye geldi. Sarı-lacivertli taraftarlar, Kadıköy'de eski Salı Pazarı alanında toplanarak otobüsler ve özel araçlarıyla yaptıkları konvoyla Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne ulaştılar. Kadıköy'de sabahın erken saatlerinde toplanan taraftarlar buradan 20 otobüs ve onlara eşlik eden çok sayıda özel aracın yer aldığı konvoyla, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü takiben Mahmutbey gişelerinde Avrupa yakasından da katılımcılarla buluşup Silivri'ye gelerek ceza ve infaz kurumu yerleşkesi önünde toplandılar. Eski Salı Pazarı'ndan çıkmadan önce tezahüratlar yapan ve meşale yakan taraftarlar, Mahmutbey gişelerini geçmeden önce de araçlarından çıkarak meşaleler yaktılar.
 
Fenerbahçeli taraftarlar, ellerinde Aziz Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı pankartları açarak, "Aziz Yıldırım", "Aziz Yıldırım'ız biz", "İlker Başbuğ", "Sevdamıza kimse engel olamaz" şeklinde sloganlar attı. Taraftarlar, soğuktan korunmak Fenerbahçeliler Derneği'nin kurduğu çadırların içinde çay içti. Taraftarlar ayrıca Aziz Yıldırım'ın Sevgililer Günü'nü de kutladı.
 
Hakim karşısına çıkan sanıklar
 
Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice, Mecnun Otyakmaz, Ahmet Çelebi, Bülent Uygun, Ömer Ülkü, Olgun Peker, Coşkun Çalık, Abdullah Karakuz, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Selim Kımıl, Haldun Şenman, Yusuf Turanlı, Emre Talat Koçak, Sami Dinç, Ali Kıratlı, Abdullah Başak, İbrahim Bülent İşcen.
Editör: Barış Köksal