Ankara- Muş uçak seferinin elverişsiz hava koşulları yüzünden iptal edilmesi üzerine Muş uçağı, Elazığ Havalimanı’na indi. Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz ile Ak Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadiroğlu, Bitlis Belediye Başkanı Ak Partili Fehmi Alaydın’ın 34 FA 0013 plakalı özel otomobiliyle öğleden sonra Bitlis’e gitmek üzere Elazığ’dan ayrıldı.
 
Muş’a 8 kilometre kala, kar ve buzlu yolda sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil şarampole yuvarlandı. İki takla atan otomobilden yaralı olarak çıkan Milletvekilleri Vahit Kiler ile Vedat Demiröz ile henüz kimliği öğrenilemeyen sürücü ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
Acil Serviste yaralılara müdahale edilirken Ak Parti İl Başkanı Fatih Kadiroğlu’nun ise kazadan yara almadan kurtulduğu belirtildi.
 
SP’Lİ MECLİS ÜYESİ, SEDYE İLE DÜŞTÜ
Sürücü Hasan Bozgüç’ün kullandığı takla atan otomobilde Ak Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz’le birlikte yaralanan üçünü kişinin Bitlis Belediye Meclisi üyesii Saadet Partili Kerem Araboğa olduğu anlaşıldı. Arıboğa, ambulansla Muş Devlet Hastanesine getirilirken görevlilerin bir anlık dikkatsizliği sonucu sedyeyle düştü. Başını ambulansın basamağına vuran Araboğa, Acil Serviste tedaviye altına alındı.
 
MİLLETVEKİLLERİNİN DURUMU İYİ
Ak Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz’ün tedavi gördüğü hastaneye gelerek ilgililerle görüşen Ak Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık, otomobilin 8 takla attığını söyledi. Saltık, "Çok şükür sağlık durumları iyi. Kırık, çıkıkları yok. Ancak bu geceyi Muş Devlet Hastanesinde geçirecekler" dedi.
Editör: Barış Köksal