Yurdun çeşitli yerlerinden Ankara'ya gelerek Kızılay'da zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto eden KESK'e bağlı sendikaların üyeleri geceyi Kızılay'da GMK Bulvarı'nda geçirdi. 

4+4+4 GAZ

Güvenlik güçleri anonslarla eylemin yasal olmadığını belirterek eylemcilerden bir saat içinde dağılmalarını istedi, aksi takdirde müdahale edileceğini bildirdi.

Bunun üzerine bir açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, eylemin demokratik hakları olduğunu belirtti. Eylemi öğleden sonraya kadar sürdüreceklerini ifade eden Özgen, polis müdahalesinin yasalara aykırı olacağını savundu. Sloganlar atan grubun meydandaki bekleyişi sürüyor.

CHP'Lİ VEKİLLER DEVREYE GİRDİ

Polisin protestoculara verdiği sürenin dolmasının ardından emniyet güçlerinin müdahale yapacağı anda CHP'li vekiller Musa Çam ve Süleyman Çelebi devreye girdi. Emniyet yetkilileri saat 14.00'e kadar süre verdi.

Ancak KESK, polisin saat 14.00'e kadar verdiği izni yeterli bulmadı. KESK yönetimi, vekillere daha yakından seslenmek için Meclis'e yürüme kararı aldı. "2 gündür demokratik tepkimizi görmeksizin yasanın genel kuruldaki görüşmeleri devam ediyor. Biz de vekillere yakından seslenmek istiyoruz" diyen KESK Başkanı Lami Özgen, Meclis'e yürümekte kararlı olduklarını açıkladı. CHP'li Levent Gök göstericiler ve polis arasında arabuluculuk yapıyor.

HER AN GERGİNLİK ÇIKABİLİR

Polis gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu, protestocular ise ayrılmamakta kararlı. Polis, vekiller, basın mensupları ve vatandaşları da 'Görev alanımızı boşaltın' anonsuyla uyardı. Protestocu yavaş yavaş yürümeye başladı. Polis ekipleri de safları sıklaştırıyor. Polis her an göstericilere müdahalede bulunabilir.

VE MÜDAHALE

Polis saat 15.15 itibarıyla göstericilere müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazıyla yapılan müdahalede göstericilerle birlikte alanda bulunan milletvekilleri de etkilendi. BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü biber gazından fenalaşırken, Sebahat Tuncel ise tazyikli suyun etkisiyle yere düştü. Müdahalenin ardından dağılan gruptakiler ara sokaklara kaçarken, alandaki birçok iş yeri kepenklerini kapattı. Eylem nedeniyle bir polis helikopteri de havadan gözetim yaptı. Bu arada polis tekrar toplanan gruplara müdahale etmeye devam ediyor. 

Editör: Barış Köksal