Benfica yaklaşık 2 aydır Oscar Cardozo transferini F.Bahçe yönetimin burnundan getirse de dün yaşanan sıcak gelişmelerle ipler tamamen sarı-lacivertlilerin eline geçti.
Paraguaylı için dün son kez pazarlık masasına oturan taraflar 3 milyonu bonus olmak üzere toplam 15 milyon Euro'da el sıkışırken, ödeme planı ve teminatlar konusunda yaşanan pürüzler de ortadan tamamen kalktı. 

Taraftarların nefesini tutarak beklediği hatta uğruna 'durma eylemi' bile yaptıkları oyuncuyla da yıllık 2.8 milyon Euro'ya anlaşan başkan Aziz Yıldırım ve kurmayları, kendilerine 'yıldırma politikası' uygulayan Portekizliler'i 'beklemeye' aldı.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın yaptığı "Emenike'yi Cardozo'dan daha çok istiyorum. Yeni sezonda oynayacağımız ileride basan oyun sistemime Nijeryalı daha uygun. Üstelik Cardozo'ya göre daha genç" şeklindeki baskı meyvelerini verirken, yöneticiler 2011 yazında 9 milyon Euro karşılığın kadroya kattıkları ancak 3 Temmuz'da patlayan şike bombası yüzünden özel maçta bile oynatamadan 10 milyon Euro'ya Spartak Moskova'ya sattıkları Emmanuel Emenike'nin şartlarını yeniden gözden geçirme kararı aldı.

Editör: Barış Köksal