Anteris Group'tan bahsedermisiniz ? Neler yapar Anteris Group ?

Temellerini 2017 yılında attığımız "Anteris Group" aslında içerisinde bir çok kolu barındıran bir organizasyon. Anteris Consulting, Anteris Media ve Anteris Organisation olarak yola çıktık ve müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ulusal ve uluslararası çözüm ortaklarımız ile birlikte çok geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Siyasetçilerin Sosyal Medya ve Basın Danışmanlıkları ile Kampanya Yönetimi son dönemde ağırlıklı olarak hizmet verdiğimiz bir alan haline gelmiş durumda. Yola çıktığımız günden bugüne dek girmiş olduğumuz seçimlerde almış olduğumuz başarılar sayesinde Ankara'dan İstanbul'a, Aydın'dan Tunceli'ye kadar uzanan bir hizmet alanına ulaşmış durumdayız. Belediye Başkanları, Belediyeler, Milletvekilleri ve gelecek için planları bulunan siyasetçiler tarafından tercih edilen ve bu yönde kendini her geçen gün geliştiren dinamik bir kadro ile çalışıyoruz.

"Anteris Group" özetle sizin dijital platformlarda dışarıya bakan yüzünüzdür. Siyasetçiler yoğun tempoları içerisinde Medya araçlarını etkin kullanamadıkları dönemlere girebilirler. Özellikle kampanya dönemlerinde etraflarında oluşan kalabalık, yoğun fikir bombardımanı, tabiri caiz ise "Her kafadan bir ses çıkıyor" durumunda Anteris Group devreye girer ve profesyonel kadrosu ile büyük bir yükü üzerinizden alır. Gündemi ve trendleri takip ederek, seçim bölgenizdeki demografiye uygun olarak içeriklerinizi üretir ve sunumunu gerçekleştirir. Bunun yanı sıra tasarımsal açıdan tüm ihtiyaçlarınız, kurumsal ya da bireysel kimliğiniz, açık hava reklamlarınız, giydirilmesi gereken araçlarınız özel gün gönderileriniz, video prodüksiyonlarınız gibi sizleri yansıtmasını dilediğiniz tüm araçlar "Anteris Group" güvencesi ile hazırlanır.

Sosyal Medya interaktif ve uzmanlaşılması gereken bir sektör. Çok sayıda şirket kuruldu ve kurulmaya devam ediyor. Google’ın Türkiye’de 600’ün üzerinde partneri var fakat bir çoğu yetersiz ve özellikle siyaset alanında tecrübesi olmayan partnerler. Yetersiz ajanslarla yola çıkanlar beklenti ve hedeflerine ulaşamıyorlar ve bu sebeple hala bir çok siyasetçi dijital reklamcılığa biraz uzaktan bakıyor. İlk deneyimlerini yetersiz ajanslarla yapan siyasetçiler reklama  küsüyor, seçmen gözünde de güvenilirliğini kaybediyor. "Anteris Group" bu gibi kötü deneyimlerin yaşanmaması için 7/24 hizmet veren profesyonel bir kadroya sahip, çok güçlü referansları olan bir ajans haline gelmiş durumda.

Şimdi dijital kampanyaları ele alalım?

Önümüzdeki yıllar için kendine hedef koymuş bir siyasetçi, oldukça iddialı bir reklam kampanyası düşünüyor. Bir kısmı basılı medya, bir kısmı da dijital medya kullanılarak yapılacak. Nasıl planlanacak bu kampanya? Öncelikle strateji belirlemeniz gerekiyor. Siyasetçi günün sonunda ne istiyor ? Gelecek planı ne ? Yerel bir siyaset mi düşünüyor yoksa ulusal çapta bir bilinirliğe mi ulaşmak istiyor ? Bu verilerin ışığında Dijital bilinirliğimizi hazırlar yola çıkarız. Örneğin ulusal bir bilinirlik hedefleniyorsa Twitter'da daha aktif olur, çözüm ortaklarımız, fenomenlerimiz ile bu mecrada güçlenip, ülkenin ulusal trendlerine uygun içerikler hazırlarız. Yereli düşünürsek belirli bir yaş ortalamasının üzerinde, o demografiye uygun içerikler üretir, gençleri hedeflemek için de Instagram kullanımı üzerine yoğunlaşabiliriz. Tüm mecralarda kullanılması gereken silahlar birbirinden farklıdır. Kısacası müşterilerimizden istediğimiz asıl veri kendilerini nerede görmek istedikleridir.

Sosyal Medya Yönetimi dediğimiz şey bu mudur ?

Sosyal medya yönetimi ve sosyal medya reklamları tamamen farklı iki olgu. Yönetmek dediğimiz, online itibar yönetimidir. Bir siyasetçi Facebook, Twitter veya Instagram sayfalarını açmış ama bu sayfalara bakmamışsa, örneğin son paylaşım 5-6 ay önce yapılmışsa seçmen gözünde bir güven sıkıntısı oluşuyor. Terkedilmiş bir bina izlenimi oluşuyor. Sosyal medya yönetimi, bu binanın canlı, temiz, düzenli olmasını sağlamak anlamına geliyor. Seçmen oy verirken günümüzde en çok Sosyal Medya'dan etkileniyor. Yorumlar, tweetler, haberler. Bunların da yönetilmesi gerekiyor. Olumlu izlenimin artması için çaba harcanıyor ve başarıya ulaşıldığında bu anketlere ve seçim sonuçlarına yansıyor. Bu durumda Online itibar yönetimi doğru bir kullanım oluyor. Online temizlik olarak da çalışma yapılır ama bu biraz süre alır. Örneğin şu dönemde binlerce kişiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor. Bir kişi, hiç ilgisi olmayan bir konuda yanlışlıkla gözaltına alınırsa bu hemen haber haline getiriliyor ve yüzlerce haber sitesine kopyalanarak yazılıyor. Aynı kişi ertesi gün serbest bırakıldığında bunun haberi yayınlanmıyor. İtibar yönetiminde, arama motorlarında olumlu unsurların öne çıkarılıp olumsuzların arkaya itilmesi için uğraş veriliyor. Zaman alan ve masraflı bir işlem.

Dijital Kampanyaların geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Hepimizin bildiği üzere, teknolojinin gelişim hızı lineer değil. Özellikle eski nesil siyasetçiler açaısından Avantajları da dezavantajları da barındıran bir durum bu. Eski medya araçları ile ulaşılamayan kitleye ulaşımı gün aşırı arttırması. Yakında Twitch platformunda dahi siyasilerin programlarını göreceğiz, çünkü E-Spor kitlesi seçmen olmuş durumda. Bunun gibi birçok platformda reklam fırsatı oluşmakta. Dezavantajlı durum ise eski nesil siyasetçilerin bu dinamizme yetişmesinin zor olması. İşte bizler gibi Dijital Ajanslar burada devreye giriyor. Kendi siyasi kiplerinde ve kadrolarında yeterli profesyonel ekipleri olmayan siyasetçilerin enerjilerini harcamadan tüm mecralarda bulunmalarını sağlıyor, böylelikle onlara zaman kazandırmış oluyoruz.

Anteris Group'un geleceği hakkında planlarınız neler ?

Hızla artan talep karşısında her geçen gün ekibimizi genişletiyoruz. Çalışmaya başladığımız şehirlerde ve ilçelerde yerel kaynaklardan istihdam yaratıp kentin dokusunu bilen ekip arkadaşlarımız ile teknolojik altyapımız sayesinde sürekli iletişim halinde kalıp hizmet ağımızı geliştiriyoruz.

Mersin merkezli şirketimizin çok yakında Ankara ve İzmir şubeleri de devreye girecek, alt yapısı hazır. Bu sayede siyasi kampanyalarda kazandığımız tecrübelerimizi ve kaynaklarımızı kurumsal firmalar ve start-up'lar ile çalışarak özel sektöre yönelik bir departman kurma konusunda yol kat etmiş olacağız. Sosyal Medya ve Dijital Kampanyalara olan talebin artışı bizleri yatırımlarımız konusunda teşvik ediyor ve bu yönde planlamalarımızı gerçekleştiriyoruz....

Tufan Özdemir Kimdir?

1991 Mersin doğumluyum. Küçüklüğümden beri spor, özellikle futbol ile ilgilenmemin ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünden mezun oldum. Profesyonel takımların altyapı ve A takımların da futbol hayatı sonrası hakemlik ve antrenörlük tecrübelerim esnasında, spor kulüplerinin medya vizyonları ile yakından ilgilendiğim bir dönemde yaptığım araştırmalar ve aldığım eğitimler sonucu Mersin merkezli "Anteris Group" Yeni Nesil Dijital Pazarlama ve Medya Ajansını kurduk ve emin adımlarla büyüyerek yolumuza devam etmekteyiz.

Editör: Barış Köksal