Bize kendinizden bahseder misiniz?

Çukurova Üniversitesi İşletme Mezunuyum. 14 yıldır özel okul sektöründe yönetici olarak görev aldım. Bu süreçte, bende bir anne olarak; çocukları ve aileleri iyi gözlemlediğimi düşünüyorum. Çok şey öğrendim çok şey kazandırdım. Bir şeyler eksik gidiyor diye düşünürken fark ettim ki çevremde benden destek alan öğrenci, eğitimci yakınlarıma güzel kazanımlar oluşturmuşum. Bu benim yolumu açtı. Şu anda Suzan Baysal Danışmanlık var. 

Suzan Baysal Danışmanlık’ın hizmet alanları nelerdir?

İnsanların kendilerinde ki potansiyellerini görmelerini istiyorum. Bu gücü fark ettiklerinde yapabileceklerine hayran kalacaklar. Kişisel ve kurumsal danışmanlık çalışmalarımız da hep bu yönde. Ne istediğine karar vermek ve bunun mümkün olduğuna inanmak... Bence asıl zorluk bu. Biz bir yol haritası çiziyoruz. Üst düzey insan kaynakları çalışmaları, kurumsal verimlilik ve yeterlilik eğitimleri, profesyonel yaşam koçluğu ile kişilerin hayatında yeni bakış açıları geliştirmek… 

İleriye dönük hedefleriniz nelerdir?

Ben Suzan Baysal olarak hayata değer katmak istiyorum. Kurduğum merkez, umut ediyorum ki, kişilerle başlayarak kurumlarla şekillenecek güçlü bir kaynak olacak. Danışmanlık merkezimizin amacı da bu ve buna vesile olmak en büyük mutluluğum. Hedefim öncelikle Mersinimiz olmak üzere güçlü ve insana saygının esas olduğu bir çalışma ve yaşam ortamı yaratarak bunu ülke geneline yaymak ve sonrasında bir dünya markası olmak. Kim bilir…
İş dünyası sizden nasıl faydalanabilir?

Şirketlerin ve kurumların misyonunun topluma ne kattığının çalışanlar tarafından bilinmesini sağlamak önemlidir. Çalışanların;  yaptıkları işin kuruma katkısının ne olduğunu tam olarak anlamaları, amaç belirleme ve karar alma süreçlerine katılmalarını sağlamak önemli bir kazanım sağlayacaktır. 

Yüksek düzeyde çalışan bağlılığı, çalışanların inandıkları bir vizyonun varlığı, bütün çalışanlarca ortak bir değer sistemi oluşturarak mutluluğun başarıya öncü olacağı çalışma ortamları ile daha yapıcı bir bakış açısı oluşturacağız.

Logonuz dikkatimizi çekti, sizin için ne ifade ediyor?

 Babamın zorlu geçen ve başarılarla sonuçlanmış hayatının özeti olarak bize söylediği tek cümleydi…“Ben hiçbir işe bilmiyorum demedim, öğrenirim dedim ve korkmadım.” Bu cümle çocukluğumdan başlayarak yukarıda bahsettiğim potansiyelimin varlığını hissettiren ilk ışık oldu.  Ben gururla taşıdığım bu ismin özgürlüğü, gücü, estetiği ve hızı temsil etmesini istiyorum.  Bu duyguları yaşadığımda zihnimde oluşan resim bu ayırmaç oldu. Ne olursa olsun sonucu düşündüm, nasıllar benim işim, sonuç kişisel ve kurumsal mutluluk.

KAYNAK: ZİRVEDEKİLER DERGİSİ


 

Editör: Barış Köksal