Özgür Pınar kimdir? Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1976 yılında Mersin’de doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Mersin’de tamamladıktan sonra 1993 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazandım ve 1997 yılında mezun oldum. Bu tarihle birlikte İstanbul’da 2 tane firmada profesyonel olarak çalıştım. Bunlardan bir tanesi Airfel markasıydı. Burada teknik servis müdürü olarak görev yaptım. 2006 yılında ani bir kararla işimden ayrılıp Mersin’e döndüm ve çalıştığım firmanın bayisi olarak Mersin 3A Mühendislik’i kurdum. Mitsubishi Heavy Industrıes marka klimalarımızla yolumuza devam ediyoruz.

3A Mühendislik’in hizmet alanları nelerdir?

Mersin 3A Mühendislik Türkiye’de mekanik tesisat projelerine ilişkin hizmet grubunda uzmanlık ve tecrübeye dayalı faaliyetlerini etkin olarak sürdürmektedir. Askeri tesisler, yüksek binalar, kamu binaları, hastaneler, havaalanları, alışveriş ve ticaret merkezleri, oteller, tatil köyleri, sanayi tesisleri hizmet verilen yapı sınıflarıdır.

Mersin 3A Mühendislik müşterileri için çalışmalar yürütürken, gerçekleştirdikleri projeler ile müşterilerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak kalitede hizmeti, alanında ihtisas sahibi personelleri ile sunmaktadır. Şuanda mekanik tesisatla ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi yapıyoruz. Isıtma, soğutma, havalandırma, yangın tesisatları, iklimlendirme sistemleri, başlıca çalışma alanlarımızdır.

Mitsubishi Heavy Industrıes markası ile birleşme serüveninizi anlatır mısınız?

1997 yılında sektöre başladığım marka ile yollarımız yeniden kesişti. Markamız Mitsubishi Heavy Industrıes klimalar. Yurt dışından ithal edilmektedir. Bireysel sistemlerden merkezi sistemlere kadar tüm ürün gamı yer almaktadır. Türkiye distribütörü Form AŞ. Olmakla birlikte Form VRV AŞ. Japonlar ile ortak olup, şuanda bir nevi fabrika satış mağazası gibi çalışmaktayız. Mitsubishi Heavy Industrıes ile ilgili de çok ciddi referanslarımız yer almaktadır. Genele baktığımızda, Lamos Otel, Altın Orfoz Otel, Adıyaman SGK binası, Gölbaşı Meslek Yüksek Okulu, Adıyaman Ticaret Odası, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çeşitli üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektörde yenilikçi bir anlayışla birçok projeye imza attık. 2008 yılından bu yana 200’e çok ciddi projelere imza attık.

Biz yapmış olduğumuz projelerde hem ülkemizin enerji giderlerini minimize edecek, hem tüketiciye ay sonu düşük elektrik faturaları getirecek sistemler kurmaktayız. Dünya’nın en iyi ürünlerini satıyoruz. Bu güne kadar hep satışında ve servisinde güçlü olduğumuz ürünleri projelerimizde kullandık. Marka bilinci ve kalite bizim kırmızı çizgimizdir. Bu güne kadarki başarımızın da sırrı budur. Ayrıca en büyük özelliklerimizden biri de 7/24 ulaşılabilir bir firma oluşumuzdur. Devamlı ve istikrarlı bir müşteri ağına sahibiz.

Sektörde daha önce gerçekleştirdiğiniz projeler nelerdir?

2006 yılından bu yana Mersin’de ve Antakya’da eşzamanlı olarak özellikle nitelikli binalarda merkezi sistem klimaların öncülüğünü gerçekleştirdim. Bu öncülükle birlikte kente yeni nesil iklimlendirme sistemini ben getirdim. Bu gün konutlarda yüksek enerji tasarruflu merkezi sistemlerden tutun, idari binalarda, otellerde, AVM’lerde ve birçok kamu binasında ben ve ekibimin imzası bulunmaktadır.

3A Mühendislik’in Hedeflerinden ve kalite politikasından bahseder misiniz?

Müşterilerin beklentilerine kalite ve istikrarla karşılık vermek ilk önceliğimizdir. Hizmetlerimize sahip çıkmak ve hizmet sonrasında da müşterilerimizin yanında olmak görevimizdir. Daima “en iyi” olmak vazgeçilmez hedefimizdir. Üstün iş ahlakı ve dürüst çalışma ilkelerine uymak kaidelerimizdendir. Yasalara ve ahlak kurallarına daima uymak ilkemizdir. Bugünün insanına ve gelecek kuşaklara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek, öncüsü olduğumuz ve vazgeçemeyeceğimiz bir başka temel ilkemizdir.

Müşteri odaklılık temel ilkemizdir. Yasal şartlar ve mevzuatlardan ödün vermeden, müşteri memnuniyetini sağlamak, bu doğrultuda tüm işlerimizi ilk seferde doğru ve zamanında yapma prensibi ile çalışırız. Mekanik tesisat sektöründeki teknolojik yenilikleri dünya ile eş zamanlı takip eder, yönetim kadromuz ve eğitimli çağdaş personelimizle müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini kalite yönetim sistemi şartlarına uygun olarak karşılarız.

Son olarak genç girişimcilere neler önerirsiniz?

Ben hiç başka bir işle uğraşmadım. Her ne iş yapıyorsanız öncelikle o işin çıraklığını yapıp, tozunu yutmanız gerekiyor. Ben şuanda makine mühendisi olmama rağmen klima montajını rahatlıkla yapabilirim. İşin hilesi dürüstlüktür… Ne olursa olsun, para da kaybedeceğinizi bilseniz dürüst olmaktan vazgeçmeyin. Makine mühendisleri için söylüyorum; Makine mühendisliği insanlara sadece analitik düşünce yeteneğini verir. Analitik düşünme yeteneği ile birlikte, okulda almış olduğunuz eğitimi özel sektörde pekiştirmeden girişimcilik doğru olmaz. O yüzden sürekli işin içinde pişerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

Kaynak: Zirvedekiler Dergisi

Editör: Barış Köksal