Mersin’in yatırım fırsatları ile ilgili geniş çaplı çalışmalarının olduğunu söyleyen MERYAD Başkanı Doğmuş, “Mersin’ de mevcutta çalışan ve planlama aşamasında olan 9 adet OSB bulunmaktadır. Mersin – Tarsus Organize Sanayi bölgesi ( 1,2,3), Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Tarsus Tarımsal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Silifke Organize Sanayi bölgesi ve planlama aşamasında olan Mut, Erdemli Organize Sanayi Bölgeleri toplamda 1.800 Hektar civarında bir alanı kapsamaktadır.  Mersin için 1.800 hektar küçük bir alanı ihtiva etmektedir. Hava alanının ve Antalya yolunun tamamlanmasıyla Mersin daha geniş yatırım alanlarına ihtiyaç duyacaktır. Bizimde Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği olarak bu alanda çalışmalarımız bulunmaktadır. Akdeniz hinterlantı yatırım fırsatları ile ilgili, geniş çaplı çalışmalarımız var. Bunların hazırlıkları bittikten sonra kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. 


“SUUDİ ARABİSTAN’IN AMBARGASO TÜRKİYE’Yİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Suudi Arabistan’ın Türk mallarına uyguladığı ambargo, tüm sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Bu ülke ile ticareti olan birçok arkadaşım ürettiklerini, başta Bulgaristan olmak üzere üçüncü dünya ülkelerine kaydırarak pazarlarını kaybetmemeye çalışıyorlar. Buna en kısa zamanda çözüm bulunması yönünde bizimde çalışmalarımız var.
 
"BU PROJELER MERSİN İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ"

Mersin’de yapımı devam eden projelerin bir an önce tamamlanması Mersin’in gelişimine önemli derece katkı sağlayacağını belirten Doğmuş, “Yıllardır sürünceme de kalan Merkezi Hükümet bütçeli projelerin hızlı bir şekilde devam etmesi ve birçoğunun 2022 sonuna kadar tamamlanması, bölgemizdeki hem ticaretin ve sanayinin hem de turizmin canlanmasına katkı sağlayacaktır.
Kuraklıktan bahsettiğimiz şu günlerde, Mersin ‘in hem içme suyu, hem de Tarsus – Mersin arasındaki tarım arazilerinin sulanmasını sağlayacak Pamuklu barajının su tutmaya başlaması sevindiricidir. Çukurova Bölgesel Hava Limanının 2022 yılında faaliyete geçmesi, her yönden Mersin’e katkı sağlayacaktır. 8 adet turizm geliştirme bölgesinin tamamının çalışmalarının tamamlanması, yatırımcı için hazır hale getirilmesi de sevindiricidir. 
Mersin – Antalya yolunun, Mersin ‘e kalan kısmı da 2022 yıl sonuna kadar tamamlanacaktır. Ancak bu yolun Antalya tarafında kalan 28 km’lik kısmına 2004 yılından bu yana kazma vurulmamıştır. Biran önce Antalya tarafında kalan kısmında yapımına başlanması için girişimlerimiz vardır. Bütün bu projeler Mersin’in gelişmesi ve kalkınması için son derece önem taşıyor” dedi.

“MERYAD OLARAK ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

MERYAD’ın kentin sorunlarını ve projelerini yakın takip ettiğini belirten Başkan Doğmuş, “Mersin iş dünyasını önemli isimlerinden oluşan üyelerimizle birlikte kurduğumuz Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği olarak her üyemizin özverili çalışmaları ile Mersin’in sorunlarına çözüm önerilerimizi sunmaya devam ediyoruz. Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Lütfi Elvan başta olmak üzere Mersin Valimiz Sn. Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Vahap Seçer ve ilçe belediye başkanlarımıza Mersin'de yapımı devam eden ve yapılması istenilen projelerin takipçisi olduğumuzu beyan ettiğimizi dile getirdik. Bunu yaparken de derneğimizin geniş çaplı oluşturduğu sunum dosyasında çözüm önerileri sunduk. Sn. Bakanımız, Sn. Valimiz ve belediye başkanlarımız da sunumlarımız ile yakından ilgilendi. Bu sorunlara ilişkin birçok kez bir araya geldik ve Mersin’in kalkınması için MERYAD olarak elimizi taşın altına koyduk. Biz bu kentten ekmek yiyorsak kentimize her zaman borcumuz var… Biz de kentimizi kalkındırarak, geliştirerek ve büyüterek borcumuzu ödeme gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.


 

Editör: Barış Köksal