Etkinlik, medya ve film sektöründe 12 yılı geride bırakan, çok sayıda yerli ve uluslararası firma, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları için fikirler ürettip, hayata geçiren Daraba Film Medya Event Ajans Başkanı Cezmi Yılmaz, 2022 yılı çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. 

Bugün gelinen noktada kurumsal organizasyon, event marketing, sosyal medya, tasarım ve prodüksiyon alanlarında, geniş bir ekiple çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Yılmaz, 2022 yılında çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere ürettikleri etkinlik fikirleri ile AVM’lere giden ziyaretçilere keyifli ve eğlenceli günler yaşatmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yılmaz, “Mersin başta olmak üzere Türkiye’deki AVM’ler için yeni ve yaratıcı etkinlik fikirlerimiz var. Bu etkinlikler ile ayak ve sepet sayısını artırmayı, küresel salgın döneminde durgunluk yaşayan AVM’leri yeniden hareketlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

DarabaEvent olaraketkinlik, medya ve film sektöründe 15 yılı geride bıraktık. Faaliyette bulunduğumuz süre boyunca, çok sayıda yerli ve uluslararası firma, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları için fikirler ürettik, hayata geçirdik. Bugün kurumsal organizasyon, event marketing, sosyal medya, tasarım ve prodüksiyon alanlarında, geniş bir ekiple çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Son yıllarda yaşadığımız küresel salgın ve ekonomik kriz gibi faktörler nedeniyle zaman zaman iş hacmimizde küçülme olsa da sektörümüzde yatırımlarımızı sürdürdük. 

Daraba olarak gelecekte ne gibi hedefleriniz var?

Mersin başta olmak üzere AVM’ler için yeni ve yaratıcı etkinlik fikirlerimiz var. Bu etkinlikler ile ayak ve sepet sayısını artırmayı, küresel salgın döneminde durgunluk yaşayan AVM’leri yeniden hareketlendirmeyi hedefliyoruz. 

AVM’lere özel ne gibi çalışmalarınız var? 

AVM’ler için yeni fikirlerle geliyoruz. Son iki yıl içinde, tanıtım ve pazarlama alanında bir duraklama dönemi yaşayan alışveriş merkezlerinin, bu yıl daha hareketli bir dönem geçireceğini öngörüyoruz. 
Bu anlamda AVM’ler için, ayak ve sepet sayısını artıracak fikirlerimizle biz de yeniden hareketli bir döneme gireceğiz. Bu yıl yaratıcı etkinlik fikirlerinin yılı olacak. 

“ÇOCUKLAR VE KADINLAR İÇİN ETKİNLİKLER PLANLIYORUZ”

Çocuklar ve kadınlar için ayrı çalışmalarınız var mı?

Evet. Özellikle çocuklar ve kadınlar için ürettiğimiz yaratıcı etkinlik fikirleri ile hem AVM’lere hem AVM ziyaretçilerine keyifli ve eğlenceli günler yaşatmayı hedefliyoruz. Ramazan’dan sonra Mersin başta olmak üzere, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Eskişehir’de yeni dönem etkinliklerimize başlayacağız. 

“ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR ÖNE ÇIKACAK”

Sadece Türkiye sınırları içerisinde mi organizasyonlarınız var? Yoksa uluslararası çalışmalarınız da var mı?
Yine küresel salgın nedeniyle kısa bir süreliğine askıya alınan uluslararası organizasyonlar da bu yıl kaldığı yerden devam edecek. Mersin, Adana, Gaziantep ve Kilis’te geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz, yabancı sanayici ve yatırımcıları ağırladığımız toplantılar, zirveler ve tanıtım etkinlikleri gibi kurumsal organizasyonlara bu yıl da hazırlanıyoruz. 

“KEMAL SUNAL ÜZERİNE ÖZEL BİR ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ”

Kemal Sunal serginizde son durum nedir? 

Sinemamızın efsanesi Kemal Sunal’ın ailesiyle birlikte yürüttüğümüz “Kemal Sunal Kostümleri ve Aksesuarları” sergisini bu yıl daha geniş bir konseptle hayata geçireceğiz. AVM’lerin yoğun ilgi gösterdiği bu etkinliğe, söyleşiler, film gösterimleri ve konserler de dahil ederek hem efsane sanatçımızı anmak hem de gelenlere keyifli anlar yaşatmak istiyoruz. 

Bugüne kadar hangi etkinliklerde yer aldınız?
    Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali
    Forum Mersin Kar Festivali 
    Karaduvar Balık Festivali 
    Forum Trabzon Karadeniz Müzikleri Festivali 
    Forum Kayseri Gençlik Festivali 
    Kemal Sunal Kıyafetleri ve Aksesuarları Sergisi 
    TPİD Diyarbakır Sempozyumu 
    Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri Zirvesi 
    Kilis Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Günleri 
    Patifest
    Antalya Migros AVM Petival
    Forum Gaziantep 9 Aylık Stratejik Pazarlama Planı ve Uygulaması 
    Şahika ErcümenGilindire Mağarası Rekor Denemesi Organizasyonu
    MODER Otomotiv Şenliği 
    Multi Development Forum Gaziantep Lansmanı
    Multi Development Forum Çanakkale Lansmanı
    Nevşehir Nissara AVM Açılış Organizasyonu 
    MTOSB 20. Yıl Galası 
    MersinGİAD Altın Kale Ödülleri
    ÇUKUROVA SİFED Başkanlar Buluşması 
 

Editör: Barış Köksal